Arkiv

Den nye flyplassen – info!

Man skal nå ha et møte om åpningsdatoen den 22.april

 

Overføring av flyselskapene fra Augusto Severo airport to airport Juj Alves, i São Gonçalo do Amarante, bør bare bli angitt på et møte planlagt for April 22. 18 dager igjen før «fristen» som ble fastsatt av sivil luftfart statsråden, Moreira Franco, vedrørende åpningen av drift av den nye flyplassen. Datoen er også 52 dager før den første VM-kamp i Natal som går mellom mellom Mexico og Kamerun, fastsatt til dagen13 juni.

 

Talsmenn for den nye flyplassen sier fortsatt at planen er å åpne i mai måned.

 

Bekreftelse på det nye møtet ble annonsert i går av sivil luftfart avdeling (SAC). Ved kunngjøringen, ble det fastsatt til å begynne neste uke med overførings-perioden for flyselskapene også til de nye terminaler som bygges i Brasilia, Guarulhos og Viracopos (Campinas).

 

Sivil luftfart statsråden, Moreira Franco, fikk tidlig på ettermiddagen i går overlevert planen av handlinger for hver flyplass. Ifølge sekretariatet, ville prosessene «være mer komplekse enn forventet».

 

Fortsatt ifølge SAC, den første perioden for levering\flytting planlagt fra dag 27 mars, men flyselskapene har spurt statsråden Moreira Franco om mer tid for å kunne fullføre jobben. ABEAR rapporterten er basert på notatene som var fra driftsansvarlig selskap og ikke fra flyselskapene.

 

Rådgivende tjenestene, sa at flyselskapene har påpekt til ABEAR at fra 27 mars vil de presentere en lang liste over trinn som bør tas til grunn av forhandlere utover det sivile arbeidet knyttet til informasjonsteknologi systemer, forberede sikkerhetsspørsmål og operative telefoni for å kunne få en fortsatt migrasjonen i miljøet.

 

Flyselskaper

 

GOL rapportert 27 mars til avisen TRIBUNA do NORTE, at flyselskaper allerede arbeider med punktum\fullførelse på mellom 30 og 45 dager for å få fullført overføring av driften fra en flyplass til den andre. Ifølge Gol, ville perioden begynner å løpe fra April 15, når Inframérica Consortium, som innehar konsesjon for den nye flyplassen, har lovet å overlevere det ferdige prosjektet.

 

I februar sier ABEAR at konsortiet ville levere installasjoner klart for selskaper til å kunne starte å installerer seg selv på 27. mars-derfor, mangler man nå nesten en hel måned på å kunne følge denne planen. Foreningen sa i et intervju for avisen Tribuna do Norte, at perioden var for kort og at ideelt ville være best med 90 dager.

 

I går, uttalt Inframérica at tilbudet av flyplassen infrastruktur følger planen, hensyntatt åpningsdatoen er fremdels satt til 10 mai og at det er tid for overføringen. «Alle er forpliktet til dette for at São Gonçalo skal kunne operers allerede i mai, sa konsortiet i en uttalelse.

 

Man jobber fremdeles etter rapportert innsats som følger tidsplanen og at denne fungerer, gjennomføring og distribusjonsplanlegging av alle tjenestene som konsesjonshaver og agenter involvert. Etaten sier i en kommentar at konsortiet har helt frem til januar 2015 til å kunne levere flyplassen i operativ stand. «Derfor må en levering følge det riktige sporet, bådes service-messig og ikke minst sikkerhets-messig før en levering kan endelig finne sted.

 

Men, ingen blir vel overrasket om åpningen av den nye flyplassen skulle måtte skje etter 15.mai? Som natalenserene sier; Vi skal tro på det, når vi kan ta på det

 

Her ute på gjerdet vårt denne morgenen, så tar vi også hele media-styret med en neve salt – flyplassen åpnes når den er klar for det – ikke før! Vi legger heller på et nytt lag med Påskebrunt og coooooooler oss ned.

 

Frokost-kurven sånn her på en torsdag, overrasket oss med å inneholde en hel del med nybakte hveteboller.

140796

hveteboller