Arkiv

Natal taper kampen om fly-turistene.

Stygge tall for flyplassen!

Flyplassen Augusto Severo led en reduksjon på 2,853 kommersielle flyreiser fra 2012 til 2013. Høsten var ille med 12.49%, det verste resultatet i nordøst og den tredje verste blant flyplasser som tjener de 18 hovedstedene i flytrafikken, sier en statistikk av Statistisk årbok, basert på opplysninger i en avdeling hos DCEA, et byrå underordnet kommandoen Luftforsvaret og Ministry of Defense. Det var 22,834 flyreiser i 2012, mot 19,981 året 2013.

Av de 18 hovedstad flyplassene i Brasil, så var det bare  hovedstaden i Campo Grande (MS) og Vitória (ES) som var verre enn RN på statistikken.

De eneste hovedstad lufthavnene som kan vise til en enda større  betydelige reduksjoner enn Natal i fjor, var Campo Grande (MS), med 18.74% reduksjon og Vitória (ES), med 14.32% nedgang. Mellom nordøstlige flyplassene i årboken, var det bare Maceió (AL) hadde vekst med: 3,178 kommersielle flygninger var mer enn i året før, noe som tilsvarer en økning på 21.71%.

I 2012, hadde Augusto Severo allerede stått for minus 1,674 kommersielle flygninger sammenlignet med 2011 og videre fall vist seg å bli på 4.527 flyginger i perioden 2011 til 2013.

I fjor, dominerte den militær luftfart i RN som bestod av 46% av trafikken på flyplassen.
Blant 18 hovedstaden deltok som flyplassene i årboken, hadde 14 stk en nedgang i antall flyreiser. På spørsmål om årsaken til reduksjonen i RN, rapporterte brasiliansk forening av flyselskapene (ABEAR) at «valg av ruter stammer fra evaluering som tar hensyn til faktorer som infrastrukturen i byer og egenskapene til markedet, som bestemmer levedyktigheten\populariteten til byene.»

Det som rir flyselskapene som en mare for tiden, er høyere avgifter og skatter og en markant oppgang i prisene på jet-fuel (A1) – noe som straks avspeiler seg i prisene på flybilletter.

Infraero, som forvalter Augusto Severo, kunne ikke svare på når man skal legge ned driften ved denne flyplassen.

Det er derfor ikke rart at innehaveren av den nye flyplassen skjelver i buksene, de økonomiske utsiktene tatt i betraktning. Den fallene tendensen av flytrafikk har bare fortsatt videre inn i 2014 og når Augusto Severo går over til å bli en ren militær flyplass, så taper man også de 46% av trafikk-grunnlaget der som utgjøres av de militære – for de vil jo selvfølgelig bli igjen på Augusto Severo.

Vi soler påskebrunt her på gjerdet idag med 50\50 skyer og blått, venter med spenning på de første driftsresultatene til den nye flyplassen når den kommer i drift. Det har jo tidligere vært annonsert høyere skatter\avgifter der, enn  på gamle Augusto Severo?

Men idag er du «fræddan» og en rask titt opp i frokostkurven, avslører en suveren nøttekake som byr seg frem – nam!

140873 aug

nøttekake

statistikk