Arkiv

RN slår både Rio Grande do Sul og Ceara på vindkraft

Vindkraft i vekst.

Trenden er at RN vil vokse enda mere i vindkraftproduksjon i dette år, sier han. Mellom August og September, vil oppføringen av en overføringslinje\høyspent og undertrafo\stasjon i Jean-Paul Prates tillate andre vindparker som er klar til å komme i drift. Data fra National Agency for strøm (ANEEL) viser at staten har 52 vindparker under bygging, med totalt over 1,4 gigawatts som kan legges til den gjeldende installert kapasiteten. «På slutten av året, vil ikke bare Rio Grande do Norte bare være øverst på listen, men vil gå forbi Ceará i kraftproduksjon,» sa Prates. Ve andre 49 foretak har byggingen startet og med en prognose på 1,3 gigawatts tillegg av strøm fra vind-kraften i staten. «God vind gir RN rett til å trone øverst på listen i Brasil. Dette er et resultat av vårt stadige arbeid og vi er stolte over å vite at vi bidrar til å utvikle landet med fornybar energi, «sa guvernør Rosalba Ciarlini.

Vi som koser oss på gjerdet vårt og smører på med Påske-farge, ser det som en stor fordel at energiproduksjonen i RN  forsterker det andre benet for strømproduksjon, i tillegg til de allerede store hydrokraftverkene i staten. Bra jobbet av myndighetene.

Frokost-kurven overrasker stadig og idag på lørdag, så åpenbarte det seg en flott ananas-pai til stor jubel av de fremmøtte. Ananas her er Abacaxi som er en mye saftigere og søtere type av ananas som vi ser hjemme.

140953

abacaxi

ananas pai