Arkiv

Fisken og påske-eggene blir dyrere til Påske.

Som vanlig kommer tradisjon føre pris i Brasil til Påsken.

Mange forbrukere som startet innkjøpet av fisk og påske-egg til den kommende hellige uken, fikk merke dette på pungen. Ifølge selgere og kunder er produktene blitt dyrere i 2014. Likevel er utsiktene bra for et høyt salg. Arbeider i flere tiår på fisketorget, på hjørnet av Mangue, selgeren Ivan Gaspar da Silva, 54 år, så er fisken dyrere og tilførseln lavere. I fjor, hadde beholdningen hos fiskehandlerene ca. 5 tusen kilo med fisk for salg, mens  årets nivå ikke når 2 tusen. «Fiskerene fisker mindre pga erfaringer og tap. Jeg tror at jeg på onsdag (16) ikke lenger har fisk for salg. Da finner du fisk på bare de «mindre ettertraktede,»stedene sier han.

Magnus Nascimentos Fiskeutsalg sier: Handelsfolk forventer godt salg, til tross for prisen\salget på produktet tipper mere over til å være mer «Salt» fisk denne påsken.

 

Pris oppslag laget av Procon i denne perioden har ennå ikke blitt avslørt. Representanter for de uttalte som bør inngå og spre, tirsdag (15), studier om endring i prisene. Blant forbrukere, som ikke trenger noen forskning for å føler endringen. I fjor, var det R $ 18, $ 20 pr. kilo på de fleste populære sortene, f.eks. på Red Snapper. Årets pris ser ut til å bli R $ 25 pr. kilo, sier Maria do Carmo Dantas, husmor, 42 år. Er rød snapper, ifølge selgere, blir den mest etterspurte fisken på denne tiden av året. Så kommer arabaiana, sirigado, arabaiana og makrell. En annen veldig forespørsel, og billigere, er tunfisk, kjøpt for ca R $ 16 a kilo.

«Folk kommer hit for å holde tradisjonen ved like. Er bare frossen fisk i supermarkedet. Her er det fersk fisk å få sier»Ivan Gaspar. Men noen mennesker foretrekker bekvemmeligheten av supermarkeder, som vigilante Francisco Tavares, 29 år. «Vi skal kjøpe for hele uken, men vi søker,» etter billige steder.

 

Ifølge nettverket av butikker besøkes av Franciscos, fiskesalg tre ganger i påskemåneden. Utsiktene for dette året er at de når +11%, av omsetningen 2013. Bare i torsk\klippfisk er det ventet å nå 15%. Salg er 60% konsentrert i siste uken frem til påskeferien, pga det faktum at produktet er lett bedervelig.

Sjokolade eggene.

Når emnet er sjokolade-påskeegg, bør forbrukerne forfente seg en økning på 15% av prisen i 2013, ifølge kjøpmennene sitert i rapporten. Likevel vil nok salget fortsette å vokse. Dette på grunn av det sterke tradisjons aspektet for denne varen.

Brassene merker også den trange økonomiske situasjonen i verden på sine lommebøker også.

Åpning og lukkinger i påsken

Handel og religiøse programmering under Semana Santa (hellige uke)

 

Handel:

Normal drift på torsdag (17) og på lørdag (19).

 

Fredag 18/04

Gaten handel butikker stengt. I Centrum er noen av de store Supermarkedene åpne. (Carrefour, Extra, Bom Preco etc.)

 

Andre Supermarkeder:

Normal drift av store enheter.

 

Kjøpesentre:

Mat – Butikker er åpne fra 11:00; + Butikker og kiosker,

på ettermiddagen. Direkte ruten lukkes helt.

 

Banker:

stengt.

 

Mandag 21/04

Gate-handel:

Alecrim: Valgfritt, men de fleste butikker er nok åpne.

 

Sentrum:

De fleste butikker i dette området er åpne, men også store i utkantene er åpne.

 

Banker: stengt.

 

Kjøpesentre:

Mat-butikker er  åpne fra 11:00; +  Butikker og kiosker,

på ettermiddagen.

 

Supermarkeder:

Full drift av store bedrifter.

 

Kilde: Câmara dos Dirigentes Lojistas (CDL)

 

Påske høytider tidsplan

 

SkjærTorsdag (17)-vask av fot ved byens katedral: 19:00 (katolsk sak)

 

Fredag (18)-Langfredag

Katedralen-City high:15:00 påskemesse.

Lørdag (19)- Påskeaften nattevåking\nattverd >

Katedralen-City Centrum: kl: 00:00

Søndag (20)- 1 Påskedag oppstandelsen>

Katedralen-City high:07:00 / 11:0 / 19:00  påske messer.

 

* Tidsplaner tidsplaner i andre bydeler i julen kan kontrolleres på nettsiden til Archdiocese: www.arquidiocesedenatal.org.br

Vi som holder på med siste strøk av Påskebrunfargen her på gjerdet ute i det grønne, nyter den fine solen og føler samtidig at byen gjør seg klar til Påskefeiring – flesteparten er tross alt sterkt troende katolikker, selv om det varerierer mye med graden av religiøsitet fra tid til tid.

Frokost-kurven var på det jevne idag, uten noen særlige overraskelser men de Mexiericaene som det var mange av – de var bare supersaftige, smakfulle og søte.

Ha en fortsatt fin dag (påske)!240px-Mandarin_Oranges_(Citrus_Reticulata)