Arkiv

Flere turister å se i Påsken.

Natal bør kunne få 15 tusen turister i Påsken.

Om lag 30 tusen mennesker må forlate hovedstaden RN i denne helgen, gjennom bussterminalen, derute ligger i byene av håp. Det viktigste målet for de reisende er til indre av Rio Grande do Norte, ifølge Rodrigo Wanderley, administrativ leder av terminalen. På den annen side, forventes ca 15 tusen turister å gå i land ved busstasjonen, de kommer fra byer som Recife, João Pessoa og Fortaleza.

På slutten av i går ettermiddag økte strømmen av mennesker på busstasjonen og var mer intens enn på en vanlig dag. De som passerte stasjonsområdet kan melde at de lengste køene ble dannet i terminalen hos selskaper som har som mål interiøret (det indre) i Rio Grande do Norte og Paraíba. De mest populære destinasjonene er byene Mossoró, Caicó, João Câmara, i tillegg til stater av Pernambuco og Ceará. Ifølge administrativ leder for Natal bussen, er de ventet en ytterligere flyt utover formiddagen i dag.

Ifølge Rodrigo er profilen av dem, passasjerer skal besøke deres familier eller som ønsker å hvile og har valgt Natal som destinasjon. For å møte denne etterspørselen, kommer det ekstra busser fra Ceará, Pernambuco, Paraíba. «Flere som kommer innover til byen er tidligere natalensere. De er generelt familier som utnytter en lang ferie til å besøke slektninger her «, forklarer Rodrigo Wanderley.

En passasjer som ble kontaktet, Joel Aguilar var ivrige for å ta lang-ferie i helgen, han grep muligheten til å besøke familien i vest Mossoró, RN. Men han måtte vente 20 minutter i kø for å kjøpe en billett som skulle ta ham til sin endelige destinasjon. «Jeg benytte anledningen til å se min gamle mor. En slik venting i kø, skjer hovedsakelig fordi det viser en mangel på organiseringen av bedrifter. Men dette er overskygget av lykken å se mine slektninger, «sa passasjeren.

Rodrigo Wanderley råder alle passasjerer å ankomme tidlig til terminalen for å unngå risiko for å miste bussen og generere større irriterende lidelser pga dette. I tillegg har han mulighet til å kjøpe billett på forhånd og være klar og ferdig pakket med  sin bagasje.

Veiene i Påsken.

Utdata fra natalensere som ønkser å nyte den hellige uken inne i byen, er helt klart. Ifølge inspektør Roberto Cabral, ved  det føderale motorvei politiet (PRF) (UP), så var bevegelsen ute på veiene våre, registrert sent på ettermiddagen i går (17) til å være mye mindre enn under karnevalet, og frem til 19:00: så var det ikke registrert ulykker. Forventningen er at flyten vil intensivere seg utover morgenen idag, men været ser ut til å bli pent og tørt, noe som er gunstig for å unngå ulykker i den økende trafikken, sier han.

Herpå gjerdet vårt ha vi pyntet litt med gule bånd av krepp-papir for å få til litt påskestemning og når det gjelder trafikken ute på veiene, så håper vi inderlig at vi unngår å ulykker av noe slag.

Frokost-kurven på en Langfredag var uvanlig tung – som seg hør og bør – og en herlig ekte norsk bløtekake m\hjemmelaget jodbærsyltetøy i 2 lag, åpenbarte seg ved åpningen. Det går an å få tak i kremfløte som lar seg piske stiv og dermed lage en god gammeldags norsk «blautis» – brassene er helt ville etter disse kakene som vi lager.

Da gjenstår det bare å ønske en fortsatt riktig god påske til alle!

Kos dere med påsken; Den er jo bare en gang i året, mens Jul er det hvert år?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAprf rn