Arkiv

Brannmen og Policia Militar (PM) truer med streik.

Både PM og brannmenn truer med å stoppe sine aktiviteter og gå til streik.

Vervet militærpoliti og brannvesenet Rio Grande do Norte bekreftet mulighetene for en streik og stans av tjenester fra neste tirsdag (22) for å tvinge delstatsmyndighetene til å fremlegge forslag for utsendinger til å ha lov til å stemme i den lovgivende forsamlingen. En gruppe bestående av fire parter befinner seg i en leir siden fjerde (9/04) foran det Administrative sentrum i Lagoa Nova, der de skal bo til World Cup, hvis regjeringen ikke åpner for å  forhandle om lønnstabeller eller om disse svarer til kravene til kategori, om en økning i lønn på 56,7% , fordi sistnevnte oppstodsom en lovnad i januar 2012.

The Vice President for National Association av Torv, Jeoás Santos, sier at de ikke frykter for en stans i arbeidet og sier at myndighetene ikke frykter for nedleggelse av tjenestene, da dette i så fallvil være lovstridig og selv et fravær av en Konstitusjonell bestemmelse om retten til å stenge ned militærpolitiet, «vår forståelse er at det er en bestemmelse som forbyr oss mot å streike?

Sinpol går nå inn med appell overfor retten til å kunne streike.

Santos minnes at siden andre halvdel av 1900-tallet, i løpet av 90 år, så har slike aksjoner  fått støtte fra samfunnet og i 2010, selv i fravær av en juridisk rett til å streike, så godkjente landsmøtet et formellt godkjent første administrative amnesti til militærpolitiet i Rio Grande do Norte som hadde deltatt i en streik: «det var en anerkjennelse av riktigheten for å kjempe for sine rettigheter», sa han.

Senere, har det vært endel tilsvarende streiker utover hele Brasil og flere amnestier har blitt utstedt for å styrke streikeretten i landet.

Men, på den annen side så forbyr loven både politimenn og bannmenn å stille seg i en slik posisjon at det går ut over sikkerheten til borgerene i landet!

I de tidlige timene i går, opplyste statssekretæren for det sosiale forsvar (SESED/RN) om notatet og den offentlige sikkerhet signert av utstederen av notatet, generelt Elieser Girão Monteiro, som følger opp med en bekymringsmelding; «visse holdninger til en målrettet minoritet og offentlig sikkerhetsagenter, medlemmer av foreninger, gjelder fortsatt og vi vil ikke tillate dem å ikke adlyde lover».

I notatet hevder SESED han er åpen for dialog, men som ikke kan tolerere «en ansatt som er selv opplært til å bekjempe vold, må ikke glemme at det er hans plikt å verge publikum. Med andre ord, påpeker sekretæren at «i henhold til Grunnloven, har militærpolitiet ingen rett til unionisering og selv gjennomfører streiker» og at mappen\notatet bare påpekerer; » en jobb å forbedre strukturen fysisk, økonomisk og menneskelig sikkerhet» i staten RN.

Det ventes fleremøter og forhandlinger om hvordan man skal komme til enighet i denne betente saken, men begge parter sier seg villige til strekke seg langt for å unngå en (ulovlig) streik.

Vi som koser oss her på gjerdet vårt her ute i «den grønne bushen» under en frydefull morgensol, er uansett helt uniont enige om en ting; Hvis det er noe de kan her i landet – så er det å streike – det er sikkert og visst. Vi håper at også denne streiken glir over etter forhandlinger pga at både PM og Brannvesenet er litt FOR kjennslige etater å se ute i en streik, mener vi?

Eller så sitret alle på gjerdet av forventninger om hva frokost kurven ville inneholde på en Påskeaften og vi ble neimen ikke skuffet; Kalde skiver av Kalkun, kalde svinekoteletter (5 stk), Italiensk Salami og Spansk spekeskinke + en alledels praktfull stor påskepyntet Vaniljekake med lag av sjokoladefyll. + masse flott frukt og kald drikke og også 2 sorter med europeiske ølmerker i tillegg til brasiliansk øl + Cola etc. ER det noe rart at stemningen er helt på topp her på gjerdet vårt nå idag, her i påskesolen..

Ha en fortsatt flott Påske – alle sammen!

vaniljekake