Arkiv

Effektiviteten til PM, krymper 10% på tre år.

PM`s effektivitet krymper 10% på tre år.

Bekjempelsen av vold i Rio Grande do Norte har mistet mye av sin styrke de siste årene og lever en urovekkende dikotomi. Mens tyverier, ran og drap har økt, krympet effektiviteten til PM (militærpolitiet) med 10 prosent i de siste tre årene. Siden 2010, har mer enn tusen mann forlatt selskapet. Derimot, så vokste befolkningen i RN med 6,5% i samme periode. Proporsjonalt, hadde vi en politimann ansvarlig for hver 313 innbyggere. Nå, det forholdet har steget til 372 innbyggere.

Gjeldende kontingenten av 9,050 militære politimenn, så er mer enn 2,000 er utlånt til andre organer eller okkuperer lederstillinger i konsernet. Manøveren ender opp begrense antall menn i frontlinjene på tilsammen  7,000 mann. Staten regjeringen studerer nå muligheten for å aktivisere konkurranser innenfor området som en del av forsøkene på å stanse den negative trenden\avgangen fra PM. Dette skal bli diskutert på et møte neste tirsdag.

PMs og brannmenn krysser armene på tirsdag og trekker ut på gaten for å vise sin misnøye med forholdene innenfor yrkene. Mer enn 2 tusen PMs og brannmenn er ventet i protestmarsjen på gatene

Tallene viser at de viktigste institusjonen som er ansvarlig for å bekjempe vold i staten lider nå av en alvorlig nedtrapping. Sjefen for PM/RN, oberst Francisco Canindé Aguilar påpeker en taktisk mangel på 4,416 polititjenestemenn. «Det er en Stats-lov lov som avgjør hvor mange som PM etaten egentlig skal bestå av >>> nemlig: 13,466 mann, men nå er vi ikke egang i nærheten av det tallet. De største antallet som vi har registrertfor antall PM`s, ble registrert i 2010, da jeg overtok stillingen som kommandant og da hadde vi ca. 10,100 mann i rekkene våre. Jeg husker at på det årstallet ble 449 nye PM`s godkjent for tjeneste.

Vanskelighetenligger i å gi positive tilbakemeldinger til ledelsen som ofte består av andre nivåer\elementer. Det er et faktum at vi fortsatt må veie behovet for en økningen i vår sikkerhet og effektiviteten her, kan ikke bare være begrenset til militærpolitiet. Civil politiet og brannvesenet opplever også å måtte kjempe mot store mangler i rekkene. Arbeider- Unionen av politi og offentlig sikkerhets nett i RN (SINPOL\RN), mener at i dagens situasjon så mangler  man et underskudd på hele  3,700 politimenn. «Samfunnet Potiguar  trenger øyeblikkelig flere representanter, funksjonærer og agenter. Det eksisterende rammeverket pr. idag er utilstrekkelig «, advarer presidenten  i arbeider-union, Djair Oliveira.

Effektiviteten av sivile politimenn som tilbys også for det juridiske systemet innen staten RN, dekkes av utfyllende lov nr 417/2010 og setter en minimumsgrense på 5,150 menn hos det sivile undersøkende politiet. «Men i dag, så har vi bare 1,450 offiserer til å redegjøre for 167 kommuner i staten,» advarer Djair.

Med hensyn til brannvesenet så har RN idag 675 ansatte brannmenn, men ifølge de forente nasjoner (FN)-som krever en brannmann hver gruppe av 1.000 innbyggere innen, så bør man ha minst en effektiv styrke på 3,200 brannmenn i RN. Dvs, at dagens underskudd er på nære 2,500 brannmenn. I desember i fjor kunngjorde staten\regjeringen en fullføring av det offentlige anbudet for offiserer og menige som ville styrke driftsenheter i Natal, São Gonçalo, Mossoró, Caicó og Pau dos Ferros. Så langt ha det ikke skjedd noen verdens ting i den saken.

En mangel på effektive politi-offiserer, avspeiler seg direkte i indekser av vold i staten RN. Den økende volden er merkbar for samfunnet og tallene viser at såret er helt åpent og verkende. Ifølge data fra det tekniske og vitenskapelige politiets Institute (ITEP) og statens råd for menneskerettigheter, i 2012, var RN åstedet for 1,219 drap. I fjor var det 1,653 drap. I år inntil i mars er det registrert 402 voldelige dødsfall.

Men det er også et annet faktum som viser tilstedeværelse av flere banditter og fraværet av politiet. I statens hovedstad var det bare i 2013, 2,789 ran av tilfeldige forbipasserende. Gjennomsnittet av innbrudd lå på 232 innbrudd per måned, eller sju i døgnet. En skrikende mangel av politi-patruljerer er blinket ut som en av de viktigste årsakene til dette stygge fenomenet.

Kosen på gjerdet vårt her på en 1.påskedag, er formidabel, selv om nakkehårene reiser seg stadig mere pga, volden, narkotikaen og den økende generelle kriminaliteten i hovedstaden vår. Men den skal ikke få ødelegge den fine stemningen her på steingjerdet vårt, i solskinnet midt i påsken,men mens vi tar nok en helligdag i morgen, så er det «striskjorte og havrelefse» for de aller fleste i Natal i morgen igjen. 2.påskedag er ikke hellig her.

Men frokostkurven formelig sprudler av overraskelsersom; Påskemarsipan fra Nidar, kalde skiver av oksestek, litt spekeskinke som vi later som det er fenalår og pent innpakkede vannbakkels som skal nytes med andakt + mye fin frukt idag + mye fint øl idag + cola, kildevann og juice.  Ikke rart påskestemningen nærmest er til å ta og føle på?

En fortsatt God Påske ønsker vi dere alle!

fra «Solskinnsbyen» i Brasil >>> Natal!

vannbakkels141310