Arkiv

Den nye flyplassen`s butikker vil satse på smart strømmen

Det nærmer seg åpning.

Minst seks internasjonale franchise-butikker vil være i drift når den nye flyplassen Aluízio Alves åpnes for drift i mai i São Gonçalo do Amarante og som skal erstatte den gjeldende flyplassen i Rio Grande do Norte Augusto Severo. Globale nettverk som Dufry, spesialister på importerte produkter, har allerede skrevet kontrakt med Inframérica konsortiet. Nettverket vil åpne tre butikker: to Dufry og en Hudson opplyser man. Både en bokhandel og andre bekvemmeligheter på flyplassen, er på linje med de viktigste terminalene USA og Canada. Totalt forhandles det nå allerede om 94% av arealet på den nye flyplassen.

Daniel Ketchibachian sier han vil satse på mat og turisme innen flyplassen.

Ifølge kommersiell direktør hos Consortium Inframérica, Daniel Ketchibachian, er 47 av de 50 tilgjengelige butikkene nå utleide . Globale selskaper som f.eks. Pizza Hut, Subway,Koni Red Lobster og Sushi Restaurant Delfina, samt de mest kjente nasjonale innen, hjem, ost brød, vil være til stede på flyplassen.

Prisen for bruk av kundene i terminalen, vil nok bli dyrt, da en skatt på 10% av omsetningen i tillegg til leien kan virke urimelig dyrt. Det er imidlertid også forhandlinger i gang vedrørende prisen på typen og størrelsen på plassen utleid. Konsortiet nektet å informere i detalj om disse forhandlingene, men angitte opplysninger\studier,  utført av Inframérica, så kan leien komme på i snitt R $ 72 tusen. «Vi opprettet kommersielle granskninger og vil beregne de gjennomsnittlige inntektene fra hvert handels-sted. Vi tror at gjennomsnittlig inntekt av dem kan komme til å ligge rundt  R $ 720 tusen. Deretter fant vi at 10% er en virkelig bra verdi på skatten til flyplassen. Det er nok en pris som noen vil kalle for dyrt, men selskapene vil få en høyere inntekt hvis kunde  strømmen er intelligent «, pekte Ketchibachian på.

Ifølge kommersiell direktør for flyplassen, så er denne omsetningen garantert av en «smart stream» med kunder som ble estimert under byggingen. På Augusto Severo, fikk man servert mat-retten like før avgang\ankomst og folk ønsket å spise i en hast. Handel på en flyplass må være basert etter behovet, fordi øyeblikk av spenningen hos passasjerere faller når de ønsker å konsumere mat. Passasjeren vet at de må vi må vente, mens maten tilberedes på moderne flyplasser.å det bruker. Det er hva vi gjorde, sier kommersiell direktør. Flyten på flyplassen kan med tiden nå opp til 6 millioner passasjerer, ifølge anslag av konsortiet selv.

Turisme – I tillegg til området med mat så tilbyr konsortiet også 20 andre innstallasjoner med 20 turarrangører som installeres i en bestemt korridor. Området vil konvergere\samle passasjerer som kommer fra nasjonale og internasjonale landinger. I denne gangen, er det installert reisebyråer, Exchange /veksle) firmaer og bilutleie.

Ifølge Daniel Ketchibachian, har konsortiet planer om at etter World Cup, å opprette to VIP salonger på flyplassen,disse blir beliggende mellom lasting\lossing på frakt terminal delen. Mellom sin transitt til innenlandske  flyreiser, kan du her nyte hotelltjenester og matvare-butikker.

Det første rommet av dette slag i Brasil ble innviet av Consortium i mars i år, på Juscelino Kubitschek flyplassen i Brasilia. Området tilbyr frisør, massasje, minikino og møterom for billige $ 100 per dag pr. person. For  staten Rio Grande do Norte, er forslaget at prisene blir litt mindre og enklere når terminalen viser frem sitt tilbud for de ulike økonomiske klassene.

«Avtaler som vi gjør i Brasilia er for kategorier  innen business aviation; i Natal er det snakk om enklere turister. Reisepakker kan nå komme til å kunne tilby enkle rom inkludert. Rommene vil følge den internasjonale standarden som på andre innkvarteringer, sier»kommersiell direktør. Men dette arbeidet har fortsatt ingen dato satt for når arbeidet eventuellt skal starte.

Det skal bli spennende for oss som sitter her i morgensolen på en 2.dre Påskedag, å kunne oppleve den nye flyplassen for første gang. Vi håper bare ikke at vi vil se tilnærmede priser på Tax-Free etc. som vi ser på Augusto Severo – der er det dyrt og til svar fikk vi høre at «ingen slipper unna importskatten i Brasil» – den ligger på rundt 50% på importerte varer. Da burde vi likevel i det minste kunne finne flotte priser på varer som er produserte i Brasil, som f.eks. fin Rom?

Ellers så hadde frokost kurven et hyggelig innslag av nystekte hveteboller, både med og uten rosiner (og sukat) da brassene foretrekker dem helst uten noe i dem.

Vi ønsker bare god tur hjem fra påsketuren,

enten det er fra fjellet hjemme, eller langs veiene her.

boller141357