Arkiv

Kaos i trafikken.

Blokkerte veier og kaos i trafikken i Natal.

Uten en advarsel og noe som skapte en masse hodepinen. Tidlig på ettermiddagen i går (23), ble befolkningen i Natal virkelig overrasket, da de oppdaget et kjøre-forbud på avenyene Rio Branco og Deodoro da Fonseca, midt på høyden av viadukten baldo og hovedfartsårene mellom midten av hovedstaden og bydelenAlecrim. Bilistene måtte søke nye måter å nå sine destinasjoner på og trafikken var meget treg i noen strekninger

Det var kommunens byrå for den urbane mobilitet (SEMOB), som plutselig fikk for seg at de skulle gjennomføre forbudet og de erkjente at endringen var plutselig. Beslutningen om å opprettholde forbudet av boulevardene Deodoro og Rio Branco, blir opprettholdt for så lenge det ikke er tatt noen avgjørelse vedrørende  en restaurering av kanalen og viadukten ved Baldo, er dommer Rudi Araújo da Silva den enevedige kongen av Natal – trafikk messig. Hun avvist påstanden av at kommunen fraskriver seg alle ansvar ved slike embargoer. Arbeidene ved viadukten vil gjenopptas idag opplyses det.

Alternativ trasé mottar foreløpige forbedringer.

«Sekretariatet ble varslet sist onsdag (16) på ettermiddagen og intervensjon måtte gjøres i løpet av 5 arbeidsdager. På grunn av den hellige uken, så fant vi ut på tirsdag (22) at vi måtte gjøre noe mere i dag, sier direktør for trafikk tilsyn, Roger Leite. Videre forklarte han at SEMOB hadde allerede en del av planlegging klar, selv om enkelte gater ble stengt for trafikk pga omkjøringen og ble forkastet. Nye endringer og justeringer må dessverre skje i de nærmeste få dager, før trafikken igjen blir normalisert.

Arbeidene er mege omfattende og det anbefales å følge skilting om alternative veier og som gjelder alle typer av trafikk.Enkelte steder vil det være en enveiskjøring av busser, men stengt for privatbiler.

Direktør Semob sa at et trafikklys er  installeres på gaten krysset Mermoz, Deodoro, men det er ingen tidsfrist for driften. «For tiden, blir trafikken dirigert manuellt her,» sa han, henviser til tilstedeværelsen av trafikk politi og man må følge deres anvisninger. Om man ikke inn til Alecrim-orådet, så blir man rådet til å vente noen dager til trafikken igjen er normalisert i området.

Vi som nyter en sol fra blå himmel her på gjerdet vårt, får stadig flere tilbakemeldinger fra brassevenner om trafikk-korker og håpløs treg trafikk og dette gjelder nå heller ikke bare i rushtiden lenger dessverre.

Frokost-kurven ovverrasket oss alle med et ekstra innslag av nystekte pannekaker + hjemmelaget bringebærsyltetøy à la Natal, men etter norsk oppskrift – nam!

Ha en fortsatt fin uke.

141520pannekaker