Arkiv

Bekymring pga en avkjøling innen byggindustrien.

 

Etterspørselen kjølner og bekymringene vokser.

Utviklingen innen nedgang i byggindustri og entreprenører vekker bekymring hos myndighetene. Etter en rekke stimuli fra den føderale regjeringen i området av infrastruktur innen programmet mitt hus mitt liv, så har nå industrien registret i fire måneder med fallende aktiviteter. Med dette så blir forventningene «mindre optimistisk» for neste semester, ifølge målingen offentliggjort i går av nasjonale Confederation of industry (CNI).

Fall i denne etterspørselen har blitt pekt på av forskerene som en av de voksende problemene som sektoren står overfor i første kvartal 2014. Ifølge undersøkelsen av byggebransjen, om siste kvartal i 2013, så ble problemet sitert av 18.4% av gründere i sektoren. I undersøkelsen publisert i dag, gikk bekymringene  på 27.8% av respondentene om elementer skattebelastning (45,3%) og en mangel på faglærte arbeidere (41,5%). Fjerde elementet er mer bekymringsfull for perioden, nemlig økningen av de høye kostnadene for arbeidskraft (26,9%).

Med dette så er forventningen i bransjen for neste semester merket med bokmerker for «mindre optimisme måned etter måned.» I April forble forventningen registrert om aktivitetsnivå på 54 poeng, på en skala fra 0 til 100. Verdier over 50 poeng viser vekst eller aktivitet over det vanlige; mens nedenfor, peker mot fallende tendenser under vanlig aktivitet. Dette er det tredje krasj på 4.7 punkter og samme som man registrerte i samme periode året før, peker CNI på. Byggings aktivitetsnivået falt i mars, sammenlignet med forrige måned og står nå på 47 poeng. Sammenlignet med mars 2013, så stod nåla på 43.5 poeng.

Hos oss her i den lekre morgensolen på vårt flotte og brede steingjerde, så forteller tallene om en tendens som vi har sett lenge fallende innen brasiliansk industri og antallet på arbeidsplasser som er så viktig for f.eks. den fattige staten RN. Når langt over 30% av befolkningen er arbeidsledige – da bites mange av hestene og som eksperter sier; dette fremkaller kriminalitet. For for mange er dette da eneste utveien til å overleve, etter som sulten og fattigdommen setter klørne dypere og dypere inn i nakken din – så ikke døm alle kriminelle over en lav sko – de har muligens ingen annen utvei? Husk at det vondt å se at barn og kone lider!

Frokost-kurven overrasket med nystekte rundstykker og hollandsk Gauda-ost + Italiensk salami (Milano) og en fin spansk rødvin attåt. Pluss det vanlige innholdet av øl, cola, mineralvann, duggfrisk frukt etc.

141680

gauda

Ha en flott helg til ;alle sammen!