Arkiv

Antallet «reservasjoner» har steget med 791% siden ifjor.

Reservasjoner I Natal har vist en 791% vekst.

Totalt antall «internasjonale» via luftfart reservasjoner for Natal i månedene frem mot VM har vokst med 791% siden samme periode i fjor, viste den andre fasen av studien «Hvor vil World Cup 2014 flytte den brasilianske turismen?», utført av spanske selskapet «foreward Data» (Fowardkeys ®) i samarbeid med Pires & Associates i Brasil. Ifølge studien var dette den aller største fremgangen blant alle vertskapsbyene som skal være verter under world games. Men Natal ligger bare på åttende plass rangert etter booking via luftfart-volumet.

Studien hadde sine første problemer basert på en analyse gjort 120 dager før 2014-VM. Denne andre fasen, som oppdaterer disse dataene, ble gjort føre 90 dager før arrangementet og anslaget er knyttet til data av ankomster av de største leverandørenereiseselskaper av turister til Brasil i juni og juli 2014. Analysene var basert på data fra flyselskapenes reservasjoner holdt frem til 13 mars 2014.

Til Natal ser man store ankomster fra landene USA, Uruguay og Italia. Studien viser at 45% av de besøkende vil forbli i byen for en periode på fra 9 til 21 dager og kan også muligens reise til andre byer i denne perioden. Undersøkelsen avslører at 13% av de reisende alleredehar  planlagt når de reiser videre til Natal, spesielt i fra Rio, Fortaleza og São Paulo, eller motsatt vei pga av intressante kamper.

Selv om Natal er registrert den største veksten proporsjonalt, er Natal bare den åttende største byen i rangeringen av antallet totale reserver. I første omgang er rangeringslisten; Rio de Janeiro, etterfulgt av São Paulo, Salvador, Fortaleza, Recife, Brasilia, Belo Horizonte, Manaus, Natal, Porto Alegre, Curitiba og Cuiabá. Med rapporten fra tidligere så lå  Natal stabil i rangeringen og klatret en posisjon, Brasilia nå står på sjette plass. Volumet av reserver ble ikke opplyst.

FIFA opplyser at interessen etter billetter er formidabel og at dette ser ut til å kunne bli «Alle fotballs VMers mor»!

De største bestillingene til FIFA fotball VM-2014 , kommer fra; USA, Tyskland og Argentina og den sistnevnte hoppet opp til tredjeplassen i forhold til forrige rangering.

Den første kampen i World Cup er planlagt til juni.12, og den siste til juli.13. I Natal skal det spilles fire kampe og de vil spilles mellom 13 og 24 juni: Mexico og Kamerun, Ghana og USA, Japan, og Hellas og Italia og Uruguay, henholdsvis.

 

Flyreiser til Natal flyplass rettes mot den nye flyplassen  i São Gonçalo do Amarante, som bør kunne begynne operasjoner på den 22 mai, om alt går som normalt, ifølge konsortiet.

Det er også meldt at en gruppe av lag 3 tusen meksikanerne kommer til hovedstaden med busser, på minst to kamper. De vil komme fra Maritime Cruise, i Recife, og vil ankomme til Natal med busser for å se kamper i Arena das Dunas.

Vi som sitter her på en «frædda» og nyter den fine solen etter regnet de siste 2 dagene og slipper å sitte på plastikk underlag idag. VM-feberen har så smått begynt å stige her i Natal og mange skal «bli rike» på evenementet – de fleste ligger nok an tilå bli veldig skuffet dessverre. Mange tro de kan håve inn penger på å leie ut et lite varmt, trangt rom omtrent uten faciliteter, men de om det – virkeligheten innhenter dem nok etterhvert?

Ellers så var frokostkurven rimelig tung dag og en stor Banankake type «skypanne» med tykk melisglasur m\nøtteskav åpenbarte seg for slikkemonsene her på gjerdet + litt ekstra «fræddas» øl av typene Stella Artois, Heinecken og Eisenbahn + iskald hvitvin.

God og trivelig helg allesammen!

142103banankake