Arkiv

Det jobbes på spreng med å få veien til den nye flyplassen ferdig.

Det haster nå!

Tjue dager før fristen som er satt av Inframérica Consortium for oppstart av den nye internasjonale flyplassen guvernør Aluízio Alves, i São Gonçalo do Amarante, er om lag to kilometer, av de 12.5 km for Nord-inngangen, fortsatt uten asfalt. Denne forlengelsen av veien er på et mellomrom av 500 – 1.000 bare belagt med presset sand. Dette rapporterer et reportasje-team fra avisen Tribuna do Norte igår. Ifølge ansvarlig organer, så vil denne vei-delen og siste del av belysningen forhåpentligvis bli fullført 22.mai.

I går, jobbet noen menn og maskiner hardt for å klargjøre for det siste laget av asfalt, andre laget nye fortauskanter rundt den sentrale byggeplassen og på sidene av motorveien. Ifølge prosjektet som nå gjennomgår sin siste fase på veien mot Natal, så er siste info at den nye viadukten vil bli reist i korsningen og møtet av Nord-inngangen og med BR-406. Men fordi denne strukturen ikke er fullført enda, må du krysse sporet der biler reiser i motsatt retning mot Ceará-Mirim/Natal for å komme videre der.

Enda mangler en del viktig signalering og skilting ved kryssene og langs motorveien.

 

Når du reiser mot den nye flyplassen på BR-406, er bare reklameplakatene for fotball VM som er kommet på plass. All annen skilting mangler fremdeles langs veien. Det var ingen trafikk på denne nye vei-biten å spore igår, bare arbeidsfolk som jobbet på spreng for å kunne få en brukbar vei til 22.mai.

Belysning ved ankomsten og rundt på forskjellige steder, mangler enda på å bli fullført, men selskapet som er ansvarlig mener at de skal få alt på plass innen slutten av mai?

Mellom viadukten som er under bygging og kontorhuset til Inframérica vil det bli plassert 290 lamper med hvitt lys og et stort underjordiske ledningsnett, som ifølge drifts-sjefen holder på å bli stadig mere ferdig. Han hevder at ved utgangen av mai, vil man denne byggehastigheten jobbe med tre eller fire lag av tre menn, helt til det gjenstår bare 150 lampe punkter.

«For oss å gjøre oss ferdige med hele strekningen langs BR-406 og frem til kontorhuset hos Inframérica, må man nok fremdeles påregne enda noen 60 dager med arbeid,» anslår han.

Tjenesten for belysning var tatt av anbudet til byen av São Gonçalo do Amarante, gjennom kommunale Institutt for urbane tjenester. Ifølge ordfører James Calado blir hele denne del operasjonen\prosjektet klar 17de denne måneden, altså før datoen da Inframérica har annonsert til å starte fly-operasjoner.

Utover det som blir gjort på Nord-tilgangen, så inkluderes et utfyllende arbeid med duplisering av BR-406 og en bro\viadukt. Disse to arbeidene har foreløpig ingen frist for ferdigstillelse, sier pressekontoret av Institutt for veier og gater i staten (DER/RN).

 

Ansvarlig for motorveiens tjenester, DER/RN uttalte til pressen, at arbeidene nok vil oppleve endel forsinkelser, men er likevel trygg på at, til tross for ikke å ha en bestemt dato for ferdigstillelse av arbeidet, at det vil finnes en brukbar «tilgang til starten av operasjoner på flyplassen», planlagt for mai 22.de.

 

KRONOLOGI

Guvernør International Airport Aluízio Alves ble gitt til den private sektoren i 2011, etter å ha vært utsatt siden 1990 pga mangel av offentlige ressurser å bygge den. Det var den første flyplassen da i Brasil for å bygges i en privat regi . Inframérica Consortium, valgte å bygge og administrere prosjektet for de neste 28 år og vant anbudet med ca $ 170 millioner på bud-auksjon, 228.82% over minimumsbeløpet fastsatt av National Civil Aviation Agency (ANAC).

Vi som sitter her på gjerdet i solskinnet med en ca. 50\50% blått-skyer over oss på «lørrdan» må si oss meget fornøyde med at denne soga om den nye flyplassen lider mot slutten nå. Fra besluttningen om å bygge greia i 1990 og frem til idag er det tross alt gått 24 år, men dette ser ikke ut til å forbause noen i Natal ihvertfall som gjentar sitt vanlige utsagn; Vi skal tro på en ferdigstillelse – når vi kan ta på den!  Og det kan de faktisk gjøre snart, etter bare 24 år med typisk Potiguar-sommel – vi gratulerer!

Rykteflommen rundt Frokostkurven var formidabel idag og jamen dukket det ikke opp en fin norsk bløtekake (blaudis) med mye krem og norskt hjemmelaget (i Natal) bringebærsyltetøy i lagene. Nam-nam! Litt ekstra drikkenes ble også observert, så nå er det bare å lene seg tilbake å nyte livet i Solskinnsbyen vår.

En fortsatt trivelig helg – ønskes til dere alle!

blaudis m bringebær