Arkiv

VM dekorasjonene i Natal blir ødelagt av vandaler.

Utsmykningen av gatene i Natal til VM ble lørdag herjet av  grafitti-vandaler i hovedstaden. Flaggene til deltager land, arrangert i byen, f.eks. langs med avenida Engenheiro Roberto Freire, som er en av de viktigste korridorer var utsatt for gafitti-pøbel i morgentimene. Flaggene til Brasil var sammen med USA og Japan`s blitt sprayet over med fraser som «CUP».

Dette er den tredje bølgen av ødeleggelser på dekorasjonen organisert av rådhuset. I slutten av mars, etter man installerte dekorasjoner fra hele verden på avenida Hermes da Fonseca, gjort av dekommunale Urban tjenestene (SEMSUR) må man nå tilbake og har besluttet å endre dekorasjoner som alleredeer  installert.

Samtidig, mener et samlet presse-korps, at rekvisitter som er utplassert på prøve i sentrale Avenyer og sentrale steder i hovedstaden, er for små i forhold til størrelsen til de store trærene rundt dem.

Andre fase skjedde siste helg, på lørdag (25), ble en «veranda» installert på tre steder i byen langs med BR-101, i det sydlige Natal og dekorasjonene var malt av Potiguar indianerens sosiale nettverk.

Strukturen, designet av kunstneren Fernando Moura, bærer nå navnet på byen midt i de grønne og gule ballene og er mindre fremhevet enn på dem som er innstallert til nå. På søndag besluttet styret i Semsur å gå til innkjøp av en stor portico inngangsport for byen, til en pris av R $ 11.000. Strukturen ble bygget av selskapet Servlight og som vil bli belastet med kostnadene lagt til utsmykkings budsjettet.

Totalt er kostnaden for «pakken» av all kommunal dekorasjon på R $ 1,6 millioner, og inkluderer balkonger, glassmalerier, grønne og guel lys projektorer fra jern baller med flagg fra deltakerland som er installert i de viktigste gatene i hovedstaden.

Magnus Nascimento hos Sinalização, sier at viktig turisreklame i byen også ble tilgriset og vandalisert -som om det ikke er lite nok turist-informasjon som det er i Natal fra før av?

Etter den negative utviklingen av VM-reklamen i byen laget av kunstnere og publicists for å gjøre dekorasjon for World Cup så attraktiv som mulig, må sammen med den nye Portico til VM-byen først bli endelig godkjent av FIFA. Byen fortsetter arbeidet med dekorasjonene av hovedstaden helt frem til 30 mai. Målet er minst 30 poeng for opplysning, informasjon til de besøkende fra hele verden og deres relatert ornamenter.

Vi vil ikke ha en masse grafitti-griserier smurt utover hovedstaden vår. Vi vil ha et gøyalt VM med en masse fine dekorasjoner og masse oppstemte besøkende\turister i en ekte brasiliansk party-mode – basta!

Vi som sitter her på gjerdet vårt og applauderer hver eneste blå flekk som seiler forbi der oppe, synes det er leit at flotte VM-dekorasjoner blir ødelagt av skrulle-huer med spray-bokser – og som vi gremmes over en slik oppførsel! Dritt unger!

Ellers var det en «midt på treet» frokost kurv som ble åpnet idag, men med ett unntak; en flaske med champagne av merket CONDE. (riktignok brassiliansk, men med en flott kvalitet – dette kan brassene!)  Så det blir et glass på hver, til en søndags skål med sprudlende sjampis.

conde