Arkiv

Tvilen råder om den nye flyplassen.

Endring av den nye flyplassen genererer forventninger og tvil i RN.

Litt over to uker før datoen som er angitt for begynnelsen av driften av den nye flyplassen guvernør Aluízio Alves, på den 22 mai, har ennå ikke flyselskaper, reisebyråer og passasjerer blitt offisielt varslet om endringen. Forventningen er at dette skjer bare etter at en formell godkjennelse av ANAC, planlagt for den 19.demai, dvs to dager før åpningen av den nye flyplassen skal finne sted.

Adriano Abreu ved terminalen for den nye flyplassen sier at: begynnelsen av fly-operasjoner vil bare bli bekreftet etter godkjenning av den nye flyplassen – ANAC-Terminal har fått sin godkjenning.

Passasjerer som f.eks. Luciana Marinho med billett kjøpt idag for en flight Natal-Sao Paulo den 18 juli, og har fulgt flyselskapets varsler om endringer i flighten med hensyn til rutetider, men har ennå mottatt ikke informasjon om i hvilken flyplass hun skal reise fra? «Jeg har allerede mottatt to e-postmeldinger som informerer om endring av flight planen, men ingenting om endringen om fra hvilken flyplass. Jeg ser at dette kan bli problematisk,men håper på en endelig dato så snart som mulig, da det ofte er tung trafikk om morgenen da flyturen starter, sier hun. Passasjerer er ikke de eneste uten informasjon, også reisebyråer har ikke fått noen offisiell uttalelse, men begynner allerede å guide kunder om muligheten for raske endringer med hensyn til flighten deres.

FAA vil ikke bekrefte en endelig dato for en slik godkjenning.godkjenning

Aerotur Manager, Anne Lorene Oliveira, hevder at systemet flyselskap vet ikke om det  har vært en endring av flyplassens flyreiser fra 22 mai. «Dette hele er en tåpelig mangel på informasjon og vi råder passasjerer om muligheten for raske endringer også, men vi vet ikke når flyplassen begynner sin offisielle drift. Systemet fortsetter å angi flyplassen Augusto Severo som den offisielle flyplassen, fordi selskapene venter også, de vet det heller ikke engang.»

Abdon Gosson, Vice President of Brazilian Association of reisebyråer (ABAV-RN), bekrefter at til nå ikke har fått noe formelt varsel til reise-byråer. «Systemet selskaper fortsetter å bruke sier; Augusto Severo. Når selskaper endrer sine råd til  kunder og byråer, sier de at de ikke er så veldig bekymret, for det er liksom som om denne flyplassen i Natal ikke eksisterer, sier han.

Gosson understreker at det er viktig at passasjerer har fått riktig informasjonen på forhånd. «Reisetiden til\fra den nye flyplassen er mye større. Og hvis advarselen\infoen ikke er laget på forhånd, så kan noen mennesker glemme dette og ende opp med å gå til en annen og feil flyplass «, sier han. Dette er dårlig kundebehandling!

Ifølge National Civil Aviation Agency (ANAC), kan flyplassen bare informere passasjerene når godkjenningsprosedyren er avsluttet og nærliggende fly-operasjonene blir iverksatt. Ifølge ANAC ligger endringsmelding og ansvaret hos flyselskapene og operatøren av flyplassen. Gjennom sitt pressekontor rapporterte FAA at åpningsdatoen for flyplassen vil bli definert av operatøren, etter en endelig godkjenning av flyplassen fra ANAC.

DEN NYE FLYPLASSEN

Tidsfrister og prosjektrelatert informasjon:

Starten på arbeidet: August 2012

Sted: São Gonçalo do Amarante

Arbeidsstatus: 99% klar

* Operasjon begynner: 22 mai 2014

Antall butikker i passasjerterminalen: 50

Parkeringsplasser: 850. Augusto Severo har 527

* To datoer har allerede blitt kunngjort for starten av fly-operasjoner: 15 April 2014 og 10 mai 2014. Den nye datoen (mai 22) ble opplyst på den 22 April. Prediksjon er at flyplassen Augusto Severo slutter antagelig å motta kommersielle flygninger når man starter det nye operativsystemet.

Vel, her på gjerdet i morgensolen her ute i det grønne, så er det flere brassevenner som bare rister på hodet over en slik situasjon som er oppstått og gjentar sitt sedvanlige; Vi skal tro på dette, når vi kan ta på det! Men det skal vel være mye om og men når man skal starte opp en stor flyplass ute i bushen på Potiguar-området?

Frokostkurven derimot, inneholdt flere nye øl-sorter til utprøving og en stabel med nystekte pannekaker + deilig brasiliansk honning fra Potiguar.

142380

pannekaker2