Arkiv

Ny stor flyplassi RN.

Luftfart sekretariatet bekrefter den nye flyplassen i Mossoró.

Byggingen av den nye flyplassen i Mossoró med føderale midler, vil øke utviklingen av den vestlige regionen i RN og tok et spennende nytt skritt forover igår. Presidenten i deputertkammer, Henrique Alves (PMDB), bekreftet det viktigste hoppet fremover for dette  prosjektet hos den føderale regjeringen, fikk statsrådens godkjennelse av Moreira Franco, i sekretariatet for sivil luftfart og sa at nå vil også  Mossoró sin del av  investeringer iinnen  logistikk og flyplasser. Byen er tross alt den nest største i RN og også kallt for «olje-byen».

I dokumentet rapporterer statsråden at representanter for selskapet Projen/Planway var i Mossoró i januar for å vurdere de tekniske aspektene av arbeidet. Denne tekniske mulighetsstudin ble fullført i mars. Sekretariatet i sivil luftfart har allerede videresendt prosjektet til den offentlige investeringsbanken i Brasil; CAIXA og for en autorisasjon for gjennomføring av de foreløpige studiene vedrørende arbeidet og vi vil få utarbeidet et utkast som snart starter budgivnings prosedyren for arbeidet.

Her er det tydeligvis ikke snakk om noe 16-17 års prosjekt, slik som den nye flyplassen i Natal som er privat finansiert.

Siden man startet forhandlingene rundt en ny flyplass for den nest største byen i delstaten, har Henrique Alves omfavnet ideen og omfavnet kampen for prosjektet. På sin Twitter-konto i går, sendte kongressmedlemmet ut en melding som minner mistenkelig om en hausing av prosjektet. «Mye spekulasjoner har gått om nye flyplassen i Mossoró og jeg besluttet å spre ordet omkring dette i Potiguar\verden, sa også Moreira Franco. Selv for de som tviler eller ikke har noen tro på prosjektet.

Kunngjøringen at Rio Grande ville få to nye føderale flyplasser i byene Mossoró og Caicó-oppstod i februar i år, under et møte med statsråden Moreira Franco og presidenten av deputertkammeret. Samtidig ble presentert en rapport fra det nasjonale sekretariatet i sivil luftfart som omhandlet  situasjonen for flyplassene i disse to byene.

Forventningen er at det nå blir investert R $ 218,2 millioner i programmet for regionale flyplasser i Rio Grande do Norte. Consortiumet Progen-Planway er ansvarlig for å utvikle prosjektenes tekniske gjennomførbarhet, innledende studie, foreløpig design, tester og undersøkelser, stiftelser og dette Executive prosjektet sin gjennomgang av Executive prosjekter.

De tekniske studiene vil være nøkkelen til å bestemme plasseringen til de nye flyplassene. Ifølge rapporten som presenteres av statsråden, er det ingen mulighet for en forstørring på Dix-Sept Rosado flyplassen som kjører i øyeblikket med sprengt kapasitet i Mossoró. Kommandoen for den regionale luft (COMAER) fant hele 71 hindringer som taler imot en eventuell utvidelse av den gamle flyplassen.

Planen sier at mellom april og juni i år, vil det bli gjort en føderal definisjonen av prospektering på de to nye nye stedene. De definitive tekniske studiene skal fremvises mellom august og oktober. I desember bør man allerede forlate de innledende studien og anbudene, avhengig av expropriations og miljømessige lisensiering og en eventuell oppstart vil kunne skje mellom januar og April 2015.

Nå år Natal allerede en stor alvorlig konkurent til sin nye flyplass i Gonzales do Amarante som er gjennomført med private midler, som den første av sitt slag i Brasil. Den nye store føderale flyplassen overtar da rollen til Augusto Severo, som vil bli til en ren miltær flyplass etter at VM-2014 er over. Den nye føderale flyplassen i Mossorò vil bli den største og argeste konkurenten til den nye privat-finansierte flyplassen i Øst-området i Potiguar. (RN)

Vi som slikker sol her på gjerdet vårt ute i bushen, ser flere fordeler turist-messig ved at man oppgraderer flyplasstilbudet i RN så kraftig. Det første et stort turist område trenger for å kunne markere seg – er utvilsomt et godt moderen utvalg av flyplasser plassert i sitt område? Ikke minst med tanke på å få hit flere Gringos.

Med det faktum at det er «fræddan» idag og forventingene er større enn vanlig til forkost-kurven, så jamen åpenbarte det seg en stor hvete-kringle med glasur etc. og flere juice-typer enn normalt + alt det sedvanlige. Livet her i Solskinnsbyen skuffer såvisst ingen – selv på «vinterstid», da det er mest vanlig med sol på denne årstiden også.

Ha en flott helg alle sammen.

hvetekringle

142540                                                                         Dix-Sept Rosado – Mossorò