Arkiv

RN får nye høyspentlinjer.

En anbud\auksjon ble holdt av det nasjonale elektrisitet selskapet Agency (ANEEL),  i går morges, på Børsen i São Paulo, her lå også fire nye høyspentlinjer i RN ute på anbud, for å bedre sikre eleltrisitetsoverføringen innom og ut\inn av staten RN. Overføringslinjer til også å sikre salg av all energi produsert i staten.

RN har lenge vært i den tåpelige situasjonen at flere nye store vindkraftverk står stille, pga manglende overføringslinjer (høyspent) i staten. Den ene kokken vet tydeligvis ikke hva den andre kokken holder på med?
Det spanske el-selskapet Cymi ble vinner av mye og ved å tilby en rabatt på 23.24%, sammenlignet med det høyeste budet som falt, garanterer man en årlig tillatt omsetning (RAP) på R $ 48,8 millioner i løpet av 30 år med verdi som vil investeres i konstruksjonenene. Linjene starter i Quixadá (CE) i retning til João Câmara  og går videre gjennom Assú og Ceará-Mirim med total lengde på 492 km i fire traseer, tre på 500KV og en på 230 KV.

RN er en av de statene i Brasil som er mest velsignet med el-kraft (hydro) og er landsledende på vindkraft i tillegg slik at man ligger godt an i terrenget – bare ikke når det gjelder høyspentlinjer – der er situasjonen stikk motsatt dessverre. Merkelig situasjon dette her? Rart man ikke oppgraderer høyspent nettet når man ser at store vindparker blir bygget uten at de har noen overføringslinjer til det fra før spinkle stam-nettet.

Ellers så er stemningen fin på «lørdags-gjerdet» med akkurat passelig sol pga litt disig og tynne skyer inn i mellom.Frokost kurven på en lørdag lever opp til ryktet sitt og inneholdt mye ekstra snadder; hardkokte egg, skinke (røkt), ost (fransk Ementaler),ferske rundstykker og Lill-spesial banan\bløtekake m\jordbærgelè i lagene – nydelig……… (banakake-bunn istedet for sukkerbrød) ……og + alt det vanlige i frukt og kald drikke. Med andre ord >>>>>> stor-kosing!

142584