Arkiv

VM forbruker 1,84 milliarder i Natal.

Det blir dyrt for Natal med VM.

R $ 1.84 milliarder er penge- volumet av investeringer i Natal for 2014 FIFA World Cup. Det er litt mer enn halvparten av hva som ble spådd på begynnelsen av planlegging for World Cup, R $ 3 milliarder og inkluderer egenskapene til den føderale regjeringen, staten regjeringen og kommunale administrasjonen brukt i arbeidet fra ulike områder som allerede har blitt utført eller utføres så langt. En måned før det hele går av stabelen, er byen  fortsatt en byggeplass og et kapp-løp mot tiden for å kunne levere\ferdigstille de viktigste momentene. De viktigste sektorene i økonomien er også intensiverte forberedelser til World Cup. Men publikum som kommer til Natal kan hjelpe til med å gjøre mange «økonomiske mål» under arrangementet og som fører til en slutt med en positiv balanse.

Investert i kjølvannet av World Cup er en del av en vurdering gjort av byen Natal, som ble avsluttet sist fredag (9) og avstått til avisen Tribuna do Norte, på en anmodning om å få se  rapporten. Tallene skal videre  presenteres i de kommende dagene til den føderale regjeringen.

Store arbeider som rundt den nye flyplassen flyplassen Aluízio Alves, Arena das Dunas og den strukturelle trafikk-koridoren fra Nord området, mot Arena das Dunas (fungerer for en bedre  mobilitet) er blant prosjektene som vil «vises utad» for verden, mens andre viktige ting  som restrukturering av AV. Roberto Freire, et ansvar for den føderale staten sin regjeringen, var på benken og ble lagt til siden og påbegynnes etter at VM er ferdig.Tidligere koordinator for Executive Committee for 2014-VM, Fernando Fernandes, mener å huske at i det opprinnelige prosjektet for World Cup, la man opp til en pakke på R $ 3 milliarder investering i de forskjelligste områdene. «Denne verdien samsvarte med en full pakke med investeringer til byen,» sier han, men er nå nede på 1,84 milliarder altså.

Man håper på en god handel under VM slik at det kommer mye penger tilbake til byen pga dette. Hoteller forventer et belegg på 80 prosent innenfor området sitt.

Selv om man ikke har foretatt alle investeringer som planlagt, hevder Fernandes at VM likevel er en kjærkommen bra «deal» for hovedstaden i RN. «Vi skal ikke vise frem en stor by, men heller en gammel arv som vi er stolte av og som vi ønsker å vise frem som en vertskapsby,» understreker han.

Ifølge assisterende utenriksminister hos Natal for planleggingen, Alexandre Duarte, så var det ikke bare opp til Natal under planleggingen i begynnelsen av prosjektet når det gjaldt å velge ut de beste alternativene, men også den føderale regjeringen har satt ned foten for en rekke arbeider som de mente var viktige, som f.eks. rundt den nye flyplassen, stadionet og oppfylling av gjestfrihet, «forklarer han.

Duarte tydeliggjør at arbeidene burde ha startet i januar 2010, da det allerede var etablert en rekke ansvar, som løser flere av de prioriterte områdene av infrastruktur hos de 12 vertskapsbyer. «Christmas hadde da 53 måneder til å gjennomføre, men dette fungerete ikke pga et politisk valg i byen og som bare ga den nye ledelsen 18 måneder til jobben», rettferdiggjør sekretæren.

 

Om infrastruktur arbeider, så sier stedfortredende sekretær at omlag  70% av arbeidene vil li fullført før VM og de resterende vil bli  levert etter VM.

 

Nord Tribune rapporten forespurte data fra investeringer til delstatsmyndighetene i tre dager, pressekontoret, men inntil i denne utgaven, ble ikke sendt.

Den nye flyplassen hadde tidlig et stort arbeidspress mot seg, men man håper å tror at den offisielle åpningen likevel vil kunne finne sted 22.mai. Men alt avhenger av at alle sertifikater og offisielle godkjenninger er blitt utstedt av det nasjonale sivil luftfart Agency (ANAC), noe som forhåpentligvis  skulle skje 19.mai? Da med 99% av arbeid fullført, akkurat nå gjennomgår flyplassens systemer rigide tekniske tester og distribusjons-kartlegging..

Før VM har Inframérica konsortiet til nå investert R $ 410 millioner og ved slutten av konsesjonen blir summen på R $ 650 millioner.

Ifølge Inframérica opplyser de gjennom sitt pressekontor at den kontraktsmessige fristen for levering og ferdigstilling av arbeidet på 36 måneder fra utstedelse av konsesjonen. noe som tilsier innen desember 2014, men man håper at alt kan være klart til VM starter.

Datoen for begynnelsen av driften av den nye flyplassen har vært endre opp til flere ganger til nå, men om ANAC vil så satser man nå på 22.mai.

Er på gjerdet under en akkurat passelig sterk sol (disig) så går diskusjonen friskt om man klarer å til 22.mai som åpningsdag?

Eller så var det bare en ordinær frokost-kurv idag med bare det vanlige innholdet + litt ektra med kjeks for dem som liker slikt.

Arena das Dunas142635