Arkiv

Ny åpningsdag for den nye flyplassen.

Etter en melding på Twitter fra Minister Maung Franco, så blir åpningsdagen nå antagelig lagt til 27.mai pga av at den nye flyplassen må gjennomføre en simulert test som bekrefter at flyplassen er 100% klar til full bruk før den offisielle datoen for åpningen av den internasjonale flyplassen Aluízio Alves, som var planlagt til neste fredag, mai 22de, det er rapporterer fra sivil luftfarts avdeling (SAC) som melder om en slik simulering som ikke har vært nevnt tidligere og at det også står igjen en hel del data utstyr som skal testes. Som et  eksempel på hva som skjedde under simuleringen i går på Galeão airport, i Rio de Janeiro, så må også São Gonçalo lufthavn passerer gjennom simuleret forberedelser til World Cup dagen 27de av denne måneden. Øvelsen er en måte å forberede og klargjøre brasilianske terminaler for mottak av delegasjoner og gjester til fotball VM og man ønsker ingen flause i så måte.

Emanuel Amaral Viadukten langs BR-406, vil  ikke kunne være klar til World Cup. I utdrag, viser DER likevel til at arbeidet med inngangen på motsatt side av ankomsten fra BR-406 vil være klar til VM.

«Målet med simuleringen er å teste varighet og alle former for uforusette forsinkelser hos driftsledelsen, slik at fotball delegasjoner og statsministre etc. ved ankomst flyplassen  vil bli dirigert inn i spesiellt forhåndsbestemt banener for hver gruppe ut til avkjørselen fra flyplassen», rapporterte pressekontoret av SAC. Flyplasser som kan brukes som alternativer i slike nødstilfeller, vil være gamle Augusto Severo, i Parnamirim, som også måtte gjennomgå en slik evaluering. Denne Natal flyplassen gjennomgikk en slik simulert evaluering senest 8.mai.

Ni dager før den foreløpig planlagte datoen for åpning, arbeides det hyppig med skilting og informasjonstavler rettet mot publikum og passasjerer, langs veier og gater i f.eks. i byen  São Gonçalo do Amarante har begynt installasjonen av 12 plate-skilter langs Tomaz Lacy, i Nord-området, med informasjon om filene til den nye terminalen, på  portugisisk, engelsk og spansk, samt siste bolk av lysmaster som skal på plass.

Hvis man skal stole på en innvielse den 22.mai, må man innse det faktum at en hel del avansert belysning mangler enda og at visse deler av veien fra BR-406 inn til flyplassen ikke er ferdig enda. (viadukten) Det arbeides på spreng med finpussen på mange forskjellige steder nå og det skal bli spennende å se resultatet 22.mai.

Det er overskyet men tørt og fint på gjerdet vårt her ute i det grønne i temaet som diskuteres flittig her igjen – er den nye flyplassen – og i den forbindelse da også fotball VM i Natal selvfølgelig.

Frokostkurven var idag helt normal, uten noen overraskelser av noe slag, bar + litt ekstra caju-nøtter.

Ha en fortsatt trivelig uke.

142727                           Den omtalte viadukten.