Arkiv

Natal venter 172.000 mer eller mindre fotballgale gjester til VM.

Natal tror på 172 tusen turister\fotball fans til Copa. (VM)

Natal forventer å kunne motta 172.000 turister under World Cup som vil kunne tilføre staten RN rundt R $ 311,5 millioner. Turistene forventes også å besøke endel andre byer i området mens de er her også.

Natals håndverkere sier; handelen skal flyttes ut dit som turistene er\oppholder seg.

Anslagene er en del av en undersøkelse gjort av departementet for turisme, som ble sluppet i går. Ifølge undersøkelsen blir mesteparten av de turister som skal besøke Natal, være mesteparten brasilianere. 144.300 brasser forventes, mens 27.900 utenlandske turister (gringos) forventes. Over hele landet forventes det 600.000 utenlandske gringos-turister og 3,1 millioner brasilianske turister i perioden. De forventes å totalt å skulle bruke et beløp på hele R $ 6.69 milliarder.

Tallene blir ikke bare knyttet utelukkende til turister som vil følge VM, men departementet for turisme forventer at de største inntektene vil komme fra de omlag 300.000 utenlandske turistene som kommer utelukkende for å se VM i fotball.

Vurderer man bare turister som reiser hit  med hovedmålet å delta\oppleve fotball VM (kamper  og Fan Festene), anslår departementet for turisme at disse spesiellt fotball gale  1,9 millioner besøkende, brasilianere og utlendinger, vil kunne gi en direkte inntekt på 4.05 milliarder reals til landet Brasil.

Ifølge departementet for turisme, vil en gjennomsnittlig utenlandske besøkende, forvente å forbruke ca. er å bruke  R $ 5.500 under sitt opphold i landet, de har i tillegg fått  rabatterte flyreiser og bruker også verdier i hjemlandet sitt, i forbindelse med besøket til Brasil. Forbruket er basert på et snittsalg  og ble beregnet basert på billettsalg i den første uken av april.

I projeksjon på inntekter er data som er bregnet og oversendt til Cuiabá og Natal de samme. Grunnen er at  kapasiteten på stadioner er den samme, og byene får også firekamper hver seg.

Forventninger

Direktør for Institutt for studier og forskning av departementet for turisme, José Francisco Lopes, hevder at 80% av de utenlandske turister som kommer til World Cup vil kunne dra nytte av muligheten til å kombinere ferieturisme med VM-besøket. «Gjennomsnittlig så vil disse gjestene besøke mellom 3 og 4 byer i Brasil.

Han påpeker at utlendinger som kommer til VM er «kvalifiserte» turister, de fleste med et høyere nivå og med en høy familie inntekt på i gjennomsnitt R $ 25.000 per måned. «Turister som dette er ikke er redde for å bruke penger og landet må kunne dra nytte av denne muligheten, sier han.»

For José Lopes, er sektorene som vil dra mest nytte\inntekt,  er dem som er  knyttet til bransjene innen hoteller og losji og på gjestfrihet som restauranter og butikker og eiendomssalg, samt salg av suvenirer, for eksempel håndverk. Direktør for departementet for turisme legger til at under  Confederations Cup i 2013, som ble holdt i fjor i seks byer (prøve VM) så man besøkende som kom til å besøkte i totale 137 byer i landet. Nå er det forventet at under COPA 2014, så vil 400 Brasilianske byer bli besøkt av fotballtilhengere\turister.

Ifølge den siste studien så ga MTur/Fipe Confederations Cup, totalt en finansiell inkomst innenfor hele produksjonskjeden frem til begynnelsen av turneringen, var på 20.7 milliarder reals. Virkningen av de offentlige og private investeringer lå på R $ 19.2 milliarder mot Cupen, og virkningen fra turister på R $ 991,6 millioner og virkningen for den lokale organiseringen ble på R $ 524,4 millioner.

Idag er det sol her på gjerdet vårt på morgenkvisten, så da blir det litt soling tidlig på ettermiddagen da solen ikke er så sterk lenger.

Forokostkurven var bare standard idag også, bare + litt ekstra med Brasil-nøtter, eller Paranøtter som vi foretrekker å kalle dem.

Ha en fortsatt fin dag!

142766