Arkiv

Usikkerhetn råder fremdeles angående den nye flyplassen.

Når operative flygninger begynner er fortsatt udefinert.

Usikkerheten råder fremdeles rundt datoen for når den nye flyplassen guvernør Aluízio Alves skal åpne.  Men fremdele så håper man på at 22de mai skal gjelde, selv om den nasjonale sivil luftfart Office (SAC) og Inframérica Consortium-gruppeleder for airport-opprettholde prognosen, innrømmer brasiliansk forening av flyselskapene (ABEAR) at det er en mulighet for enda en endring. «En revurdering av datoen skal gjøres innen de neste 48 timene,» sa Eduardo Sanovicz, president hos ABEAR.

Flaskehalsen er og forblir den samme: problemer med samtrafikk av informasjonsteknologi og systemene til flyselskapene og mot den nye flyplassen.

Flyplassene i Brasil får 44 tusen fagfolk\spesialister til rådighet under VM.

Ifølge direktør for flyt-operasjoner og sikkerhet for ABEAR, Commander Ronaldo Jenkins, skyldes en Inframérica forsinkelse for levering av ny infrastruktur og gjennomføring utenfor den opprinnelige planen, som var etablert av National Civil Aviation Agency (ANAC) og sivil luftfart sekretariatet. Ifølge Jenkins, burde systemet ha blitt levert før 1 mai, men ble kun levert 12 dager senere. Med denne forsinkelse, vil overføring egentlig bare kunne fullføres på den 27 mai, fordi at flyselskapene trenger 15 dager til å utføre denne operasjonen fra det tidspunktet de har mottatt den nye IT-infrastrukturen.

«Vi jobber fremdeles for dagen 22 mai, men vi har likevel en stygg følelse av at vi ikke rekker det frem til 22de mai? Mye derfor at våre folk hadde ikke engang har noen periode for trening med det nye systemet,» sier Jenkins. I den opprinnelige tidslinjen, så ville godkjenning utføres av byrået den 19. mai. » Nå vet Ingen nøyaktig når denne flyplassen vil bli over-levert. Hvordan kan jeg godkjenne operasjonen når jeg ikke engang har Internett tilgjengelig ut mot markedet enda, spør direktøren.

I går rapporterte, en kilde knyttet til operasjonene på den nye flyplassen at Inframérica hadde foreslått for SAC at 30.mai dag som en ny dato for tiltredelse av luft-aktiviteter i Aluízio Alves. På spørsmål, så bekreftet konsortiet at dagen 22 er bare en estimert dato, som kan endres avhengig av ANAC sine godkjenninger.

Systemet

Det nye IT-systemet som blir brukt av Inframérica Consortium er omtrent det samme som brukes ved  flyplassen Jucelino Kubistchek, i Brasilia. Systemet tillater en såkalt «fleksibilitet» i check-in tellere som finnes for hvert firma\selskap, avhengig av etterspørselen fra\hos hvert enkelt av dem.

Ifølge Jenkins, så må flyselskapenes overføringer i fasen betraktes som 80% fullført. Men mangler likevel de «ferdig» logistikksystemene, Internett og tilkobling til flyselskapenes med egne systemer. Disse «linker», er ifølge presidenten i ABEAR, regulert av Sita-Aeronautical telekommunikasjonssystemet.

Ifølge ABEAR er Sita det som forbinder systemet med egne reservasjonssystemer. «For eksempel: Hva gjør du nårdu står uten et operasjonssystem? Operativ-Systemet du bruker er pr. i dag, er for oss det helt grunnleggende system for smidighet, fordi med dette betjener jeg mine passasjerer ved disken og ikke bare via Internettet.

Visepresident i Sita, Mauro Pontes, fortalte avisen Tribuna do Norte «at systemene som kreves for innsjekkings operasjoner og håndtering av passasjerer på flyplassen er operative og tilgjengelig for alle flyselskapene som er kvalifiseret og sertifisert for drift». Det sikrer at Sitas ansvar i systemer har allerede blitt levert og er klar til bruk. «Tatt i betraktning for Sita systemer, så er det er ikke nødvendig med utvidelser i fristen for begynnelsen av driften av flyplassen.»

Plan B

Ifølge ABEAR, har selskapene allerede sluttført overføring av møbler og alle fysiske deler. Personalet er allerede flyttet for å møte avhengighetene til den nye flyplassen.

Til tross for å ha allerede blitt oppgitt (og gjentatt) av SAC at Augusto Severo flyplassen vil bli levert til det brasilianske luftforsvaret når Aluízio Alves starte driften, så må flyselskapene også arbeide med en plan B. for at under flyselskapenes kontrakt opprettholdes hos Infraero – som styrer Augusto Severo, blir fornyet fram til August som en reserve-garanti for varigheten og utførelsen av tjenester ved flyplassen i Natal.

«Vi fornyer kontrakten og vilkårene for å kunne garantere at vi ikke vil oppleve en bråstopp, hvis noe går galt med den nye flyplassen,» sa Ronaldo Jenkins. Selskapene besluttet også å opprettholde strukturer på flyplassen i Parnamirim og skape en ny struktur på flyplassen Aluízio Alves som en sikkerhet.

På «fræddan» her ute på gjerdet vårt, så følger vi våkent med hva som opplyses om åpningen av den nye flyplassen, samtidig som vi holder et øye med blå flekker på himmelen, da det regnet tidlig i morges. Litt ekstra regn gjør likevel at alt blir så mye grønnere og frodigere rundt gjerdet vårt også.

Frokost-kurven inneholdt ikke noe spesiellt da begge «kake-damene» er syke idag dessverre.

Vi ønsker alle en trivelig helg!

mapa_arenaTrafikken rundt den nye Arena das Dunas.