Arkiv

Hvis alt går etter planen!!!

1905

 

Hvis alt går etter planen, så skal den nye flyplassen motta sitt første fly 31.mai.

Flyplassen mottar sitt første fly på den 31.mai og dette er 2 uker før VM i fotball og den nye belysningen vil også bli offisiellt åpnet idag.

I går formiddag, turnerte avisen Tribuna do Norte området der adkomstveiene ligger. Så langt er det bare bekreftet overlevering av deler av Nord- inngangen der 96% av asfaltarbeidet er fullført. Men arbeidet på motorveien fra Ceará-Mirim som også innbefatter bygging av en bro, består av 24 bjelker, hver på 25 tonn. Arbeidere rapporterte at nå installeres de tre sentrale pilarene i viadukten\broen, men rundkjøringen under er foreløpig «off limit» for trafikken fra Natal pga farlig tungt krevende arbeid med disse bjelkene.

State Highway RN-160, som kobler São Gonçalo flyplassen til den store rundkjøringen, har foreløpig bare et begrenset område med asfalt og ikke over det hele. Med regnet de siste dagene, er veien nå dekket av et lag med gjørme. Ifølge nyeste anslag fra DER, skal en overlevering av tilgangen likevel kunne skje til VM.

Allerede nå sliter Sør-adkomsten til flyplassen med tilgang med BR-304 (ARA) 4.3 km etter broen over Rio Jundiaí, altså veien mellom Natal-Mossoró. Med 17 km merket ble man igår møtt av et gjørme-hav pga en arm med vann fra elven Potengi. I hele går, ble tilgang nesten helt ufremkommelig pga all gjørma. I de første kilometerne etter flyplassen og rundkjøringen var det mulig å se at landet gikk gjennom jordvoller. Men ved ankomst i nærheten av elven, en del av veiens kantlinjene bare vegetasjon og ingen maskiner var å se i hele området der. Ti arbeidere ble observert i nærheten av elven. Ifølge den siste kunngjøringen fra DER, er dette arbeidet nå 55% klart og vil bli levert en gang i  juni.

Avisen Tribuna do Norte hadde problemer med å få kontakt med personer som ville gi noen utfyllende kommentarer dessverr.

Trafikk  >>> DMV i fylket rapporterer at de har opprettet en «beredskapsplan» for Access Nord.  Tomaz Landim Avenue, som gir tilgang til BR-406, er kjent for foreløpig ikke kunne ta transitt pga at de er «kvalt», fordi en av byggeplassene ligger midt i trafikk bildet. Vi studerer nå en løsning som tilsier noen avstikkere i blomsterbeddet ved rundkjøringen. Byggeplassen vil kutte av trafikken og betong barrierer vil bli plassert. I tilfelle en ulykke eller totalt trafikk-kaos, ser vi for oss å måtte lage en omvei ved dette problemstedet, informeret direktør Paulo de Castro.

Seks av filene mot  linjene mot Trampolim som allerede opererer i mot São Gonçalo vil få bredden og en ekstra fil som betjener trafikken mot flyplassen, men dette vil bli gjort av DER.

Det finnes allerede en ny rapport som omtaler lengden fra rundkjøringen ved den nye flyplassen fra; Ponta Negra 40 km, kjøretid 50 minutter. Arena das Dunas/flyplassen, med 27 km. og kjøretid, 1time :13minutter, og Macaíba/flyplassen, avstand  40 km, ca 1 times kjøretid.

17mai flaggstripePå nasjonaldagen vår og gjerdet pyntet litt med norske flagg her ute i det grønne, så lar vi flyplass være flyplass og konsentrerer oss heller om en liten 17.de mai fest her ute i bushen – langt fra barnetog og slottsbalkonger – men dog like stolt av de 200 årene som har gått siden Eidsvoll.

Frokost kurven bærer også preg av fest og festivitas, med en gedigen norsk bløtekake (med ekte pisket fløtekrem) pyntet i rødt hvitt og blått og med noe ekstra fornemt drikke til som en stor flaske med Sjampis -så klart! (Semi dec) Og rosè-vin attåt slik at det blir nok til alle med kosedrikke.

Nok engang; Til lykke med 17.de Mai alle sammen og kos dere på nasjonaldagen – det skal vi nemlig!

17mai flaggstripe