Arkiv

Utvidelsesplanene ved Avn.Roberto Freire, stjeler 45.000m2 av Dunasen.

Det måtte komme engang!

Ekspansjonsprosjektet av Avn. Roberto Freire reduserer Dunas-parken med 45 tusen kvadratmeter.

Veiens restrukturering og prosjekt av Avn. Engenheiro Roberto Freire, i Ponta Negra, forutser en reduksjon på hele 4.5520 hektar av område som er avsatt til en bevaring av sanddynene i State Park Natal opplyser journalist Luiz Maria Alves, tilsvarende 45 tusen kvadratmeter eller 11 fotballstadioner. Vi planlegger å få det med i meldingen 102/2014 som ble videresendt til staten\regjeringen og den lovgivende forsamling 8 mai for en analyse av medlemmene. Prosjektet er ikke start-klart før etter div. analyseres av komiteer hos delstatsforsamlinger.

Ana Silva ved prosjektet, opplyser at hensikten med prosjektet  er å kunne gi Roberto Freire nye filer langs denne overbetastede motorvein mot Ponta Negra.

Regjeringens forslag betrakter en intervensjon på en vei utvidelse parallelt med den nåværende Roberto Freire, med en variabel utvidelse-bredde på mellom 30 meter og 40 meter, målt fra gjerdet og vil belaste det eksisterende området av statens forordning nr. 7,237, 22 November 1977, med et areal på 1350 dekar.

Ifølge meldingen sendt til AL, signert av guvernør Rosalba Ciarlini, var en ekspropiasjon av  området «en løsning som viste seg for å være best i samsvar med å la arbeidet forene og redusere miljøkonsekvensenes driftsmessige og tekniske formål, både sosiale og dens økonomiske muligheter.» Ifølge regjeringens begrunnelse så viste de teknisk-miljøstudiene, diagnostikk og notater produsert av UFRN og FUNPEC at området som ønskes brukt, allerede idag er temmelig forringet.

Arbeidet med restrukturering avenida Roberto Freire, er budsjetterte med R $ 260 millioner, ble fjernet fra en rekke ansvarlige prosjekter pga Copa 2014 og satt inn i vekst og akselerasjon programmet (PAC) 2, drevet av den føderale regjeringen, med implementering av nye filer i begge retninger av motorveien, samt korridoren blir gjort unik for offentlige transport filer (buss,taxi etc.), sykkel kjørefelt, med en Expressway mot strandpromenaden og bygging av tre tunneler langs strekningen.

Arbeidene vil bli utført langs strekningen mellom viadukten ved BR-101 (Hiper), på tidspunktet for samtidig arbeidet i Mirassol og Tibau strandpromenaden og  i Ponta Negra, og bør begynne etter at  World Cup er ferdig, men fortsatt har ingen dato blitt bestemt.

 

Urbanisasjonen avRoberto Freire betraktes også som en etterbestilling, med vannrette og loddrette signaliseringer, geometriske oversiktlige kryss og eliminering av kritiske punkter for biltrafikk som går ut fra  sonen i Sør og som er videre rettet mot Rota do Sol, og mot strendene i områdene syd for Natal som i Parnamirim og Nísia Floresta etc. Det vinnende entrepenør selskapet som vant anbudet for arbeidene, var Construtora Queiroz Galvão, Galvão Engenharia SA og Construtora Norberto Odebrecht S.A. Brasil

Guvernøren ender notatet sitt med et ønske om en «rask behandling» av prosjektet og at forventningene blir som de allerede er godkjent av Senatet i Brasilia som gir føderale midler til prosjektet.

Tall

45 tusen kvadratmeter av området til parken ville bli avsatt til prosjektet, ifølge det som oversendes til den lovgivende forsamlingen.

Størrelsen på området som avsettes er på størrelse med 11 fotball baner.

R $ 260 millioner er det gjeldende budsjettet for restrukturering av motorveien avenida Engenheiro Roberto Freire.

Her på gjerdet under en fin sol, er det stor skepsis til raskheten til dette prosjektet, men innrømmer at så lenge dette er et prosjekt som er finansiert med føderale midler, så henger i grunnen alt på RN sin delstatsforsamling og at ikke disse stikker kjepper i hjulene for prosjektet. Man trekker derfor på skuldrene og gjentar som alltid; Vi skal tro på det, når vi kan ta på det!  Et godt og velbrukt Natal-uttrykk!

Frokost kurven ineholdt ikke noe ekstra spennende idag, bortsett fra litt ekstra Goiaba-snop + det vanlige.

Ha en trivelig dag!

143195                           Av. Roberto Freire motorveien med Dunasen i bakgrunnen.