Arkiv

Politiet beslaglegger pirat-klær i Alecrim.

Politiet beslaglegger mer enn 100 falske klesplagg i Alecrim.

Mer enn 100 enheter av falske klær, alt fra Bermuda-shorts og til T-skjorter, ble beslaglagt tidlig på ettermiddagen fredag (23) ute i kjøpe-strøket i Alecrim. Dette er den andre arrestasjonen at politiet mot svindel og forfalskning, som er utført på mindre enn en måned på grunn av falske etterligninger av det opprinnelige ekte merket.

Ifølge agent Erinaldo Matias, Adidas representant i Natal, så selges det falske produkter og dette førte til et tips som igjen førte til beslagleggelser og arrestasjoner. De seks sivile politi spanerene som deltok i operasjonen, konfontrerte eierene og som alle anerkjente at de drev med svindel. De ble tatt med til politistasjonen hvor de måtte avgi forklaring til politiet.

28. april i år ble beslaglagt 102 falske baller Jabulani og 159 stykker med falske klær fra Adidas. Samtidig uttalte Romero Fernandez, advokat og juridisk representant for denne  merkevaren i Rio Grande do Norte, at arbeidet med å overvåke og beslaglegging,  skjer daglig hele i Brasil.

Handlingene\kontrollene har blitt trappet kraftig opp i byene som er vertsbyer for VM arenaer, særlig i forkant av oppkjøringen frem til starten av konkurransene, men kommer til å fortsette videre frem  til slutten av året.

Det selges en masse pirat-produkter i Natal, det har det alltid blitt gjort, men nå rett føre VM så er orginal fabrikantene ekstra vaktsomme overfor sugerør ned i deres kasse og slår derfor hardt og ubønnhørlig til med piratene. Brasil har nylig fått helt nye lover på dette området, som er mye mer strikse og omfattende enn de gamle lovene. Nivået på bøter er f.eks. hevet opp i flere tusen real klassen nå.

Her i solskinnet på gjerdet vårt, så er alle fornøyde med at det det ligger et tynt slør over himmelen og sola idag og dette gjør at man ikke så lett blir solbrent, men raskere brun og fin, uten å måtte tyne huden din.

Frokost kurven på lørdag inneholder en banan-pai og en assai-pai + litt ekstra fine øl-sorter fra US og EU. Vi koser oss glugg ihjel her i Solskinnsbyen vår.

assai-pai

bananpai                                              Banan-pai må ha modne bananer!

143356                            Pirat plagg.