Arkiv

Mord statistikken for RN øker stygt.

Antall drap i RN vokste mellom 2002 og 2012 med hele 272%

Volden i RN inntar to bekymringsfulle posisjoner på kart for 2014, om  vold som ble lansert  i går, 27.mai av det latinamerikanske samfunnsvitenskapelige fakultet (FLASCO). RN staten hadde den høyeste andelen av vekst i draps tilfeller mellom 2002 og 2012: økningen i antall mord var på hele 272%. I samme periode var variasjonen i drap for hver 100.000 innbyggere den største i landet med 229.1%.

Emanuel Amaral opplyser at RN har en frekvens på 34.7 drap per 100 000 innbygger.

FLASCO har gitt ut et kart hvor man selv kan ta et fullt overblikk over volds-situasjonen i Brasil. Den fullstendige studien vil bli utgitt mot slutten av juni. Informasjon presentert så langt avslører hvordan drapene tiltar i området i løpet av et ti-år. Rio Grande do Norte hoppet opp ti plasser i rangeringen som analyserer antall drap og sammenligner med mengden av befolkningen i hver stat.

Her på det klissvåte gjerdet vårt er det laber stemning idag, med våte rumper etc. Diskusjonen rundt all kriminaliteten i Natal har ofte vært drøftet her og mange mener at det hele er så enkelt å bare få mange flere politifolk. Nå er nok dette bare en del av en løsning, så lenge at en meget stor del av den grove volden er latert til narkotika og prostutisjons miljøene i hovedstaden. Så, hva dere enn gjør – hold en meget, meget god avstand til disse miljøene, det kan vise seg å være fatalt å rote seg inn i disse. Brassevenner opplyser at om du har gjeld til disse miljøene, så betyr penger mye mere enn et liv dessverre. En «kontrakt» på en person som ikke har gjort opp gjelden sin med slike miljøer, ligger nå nede på ca. 300,- real opplyser brassevenner.

Frokost kurven som vi hadde håpet skulle lyse opp litt i regnværet, gjorde ikke det dessverre, annet enn at det ble gitt lovnader om en «norsk bløtekake» i morgen med masse ekte fløtekrem – så da så!

Ha en fin dag til alle!

 

143576