Arkiv

Den nye flyplassen ble tatt i bruk uten pomp og prakt.

 

Første fly ankom uten forsinkelser og uten festivitas.

Den internasjonale dagen 31.mai så skrev man luftfartshistorie i byen Gonzalo do Amarante. Da åpnet flyplassen for trafikk og da landet første fly kl.09:18, 22 minutter før første ankomst, so var TAM til RN flight JJ3306. Den første kommersielle International Airport Guvernør Aluízio Alves i São Gonçalo do Amarante hadde da blitt åpnet i Brasil, som den første i sitt slag. Selve flyturen gikk med en forventning om stor festivitas ved landingen, men her ble alle passasjerene skuffet – inklusive avisen Tribuna do Norte som var med på den første flighten til den nye flyplassen.

Riktignok førsøkte brannmenn å lage litt pomp og prakt ved å sette to vannstråler i kryss foran taxi-plassen til flyet, uten at dette skapte noen stemning om festivitas.

Det var ikke uten  bekymring hos de ansatte om den manglende varsling av passasjerene om endringen i deres reisemål, siden billettene til mange mennesker fortsatt hadde som mål angitt Augusto Severo flyplassen. Flere hadde familie og venner som ventet på den gamle flyplassen og som ikke visste at TAM JJ3306 var første fly som var oppsatt for landing på den nye flyplassen. Og flere lurer nå på hvorfor det står avgang på deres billetter som sier Augusto Severo??? De var mektig forbannet for at selskapene ikke i det minste hadde sendt ut en e-post og fortalt om endringene i forveien, men kanskje ikke de heller visste at nettopp denne flighten var øremerket for den nye flyplassen. Det går litt over stokk og stein her ute nå, sier de ansatte som opplyser at det foreløpig er veldig stille på flyplassen.

Nye flyplasser pleier å tiltrekke seg nysgjerrig på første åpningsdagendagen, men så ikke her i Gonzalo do Amarante og natalensere synes nok at det ble vel dyrt å kjøre så langt fra Natal og ut til den nye flyplassen. Og flere er mektig sinte for at det nå vil koste rundt en hundrelapp for en taxi til f.eks. Ponta Negra. Man skal i sammenhengen nevne at 100 real=275,- kr. Men når man tar en månedslønning her og en tilsvarende  i Norge og skalerer opp mot hverandre så ville en slik tur i Norge kostet rundt 1.800-1900 kr. og det vil nok vi i Norge også synes var dyrt?

Det er store forventninger rundt den nye flyplassen og en talsmann for Potiguar indianerene sa at; Livet vårt er i ferd med å endre seg fra vann til vin!

En hilsen som ble annonsert ombord på flyet før landingen i Gonzalo do Amarante;

«I dag med vårt fly med flight TAM nr. JJ3306 med destinasjon til byen Natal ,vil vi være med på innvielsen for kommersiell luftfart til den første private drevede flyplassen i det metropolitiske området ved Natal og byen São Gonçalo do Amarante sin internasjonale lufthavn, Guvernør Aluízio Alves. Vår flytiden er ca tre timer, og vi vil forutsi vår ankomsttid til rundt kl. 09:25. Det er en glede for oss alle å delta i denne hendelsen, en viktig hendelse i den brasilianske kommersiell luftfarten og for hele den brasilianske Nordøst-regionen»

Nå er det fremdeles helt i det blå med at flyplassen skal få sin toll-autorisasjon, (man hadde «glemt» å søke om dette) slik at man må nok vente noen dager før fly fra utlandet dumper ned på den nye flyplassen vår dessverre, men det jobbes med saken i Recife sier man.

Her på gjerdet vårt er det nydelig sommervær med litt disig blå himmel, vår favoritt himmel for soling, bra med vin og temp på 28c på morgenkvisten.

Som seg hør og bør så skal frokost-kurven vår på en søndag, inneholde litt ekstra for sultne ganer og så også i dag!  En nydelig fyrstekake basert på caju-nøtter i stedet for mandler som er så svinedyrt her nede. (ikke spør oss hvorfor). + en flaske rosè vin og alt det andre vanlige.

fyrstekake

143857