Arkiv

Natalenserene er i flertall mot demonstrasjoner under fotball VM.

En spørreundersøkelse om hva befolkningen i Natal mener om å arrangere VM i fotball generellt og arrangementet i Natal.

Et flertall av de spurte sier at de er for et fotball VM og for at Natal deltar som en vertskapsby i den samme. Alle er inneforstått med at dette innbebærer bruk av store midler, men flertallet mener at de positive effektene langt overskrider de negative, når ma ser alt under ett. Man skal huske på at alle de millioner av reals som Natal har blitt tildelt fra føderalt hold, hadde gått til en annen stor by om ikke Natal var en vertsby. Mye av forbedringene innen mobiliteten og trafikken i Natal, hadde blitt satt på vent i åresvis pga at staten er en av de aller fattigste i hele Brasil. Og, det aller viktigste; En slik fenomenal gave for at Natal kan vise seg frem for en hel verden via TV og media, kommer byen aldri noensinne komme til å få – noengang! Byens store håp er jo turisme og med VM som nærmest kom rekandes på ei fjøl, får byen nå en unik sjanse til å sette navnet Natal på verdenskartet og tiltrekke seg turiseter som aldri hadde hørt navnet på byen engang tidligere. Det vil nok bli omsatt store penger i byen under selve VM, men det som er aller mest viktig er ettermarkedet  og at mange som ikke hadde hørt om oss før, får lyst til å komme tilbake å besøke oss på nytt? På den måten kan vi igjen bygge opp turistnæringen i hele Natalområdet og RN.

Når vi snakker med våre brassevenner om demonstrasjonsproblemet, så sier de at en stor andel av dette bråket skyldes sjalusi og misunnelse fra alle de millioner av fotball-fans i dette fotball gale landet, som er så fattige at de aldri noensinne kommer til å ha råd til noen billett til en VM kamp i Brasil. Dette svir veldig dypt i en ihuga fotball-sjel i Brasil og da er en natrlig reaksjon; HEVN! Skal ikke vi på fotball VM, så skal fa…… ikke de heller, enten det er gringos eller brasse med penger – ned med FIFA og ut i gatene og ødelegg VM for en hver pris! – er parolen!

VM+Brasil+logo-300x170