Arkiv

For et luftig rot.

FAA pålegger at Augusto Severo må motta internasjonale flyreiser.

Den internasjonale flyplassen Aluízio Alves, som startet operasjoner i forgår (31) opererer fremdeles uten autorisasjon for internasjonale flyvninger. og National Civil Aviation Agency (ANAC) utstedte et notatet tidlig på søndag (01/02), som sier at concessionaire (Inframérica) ikke hadde fått godkjenning av de offentlige organene som er ansvarlige for en slik internasjonal trafikk.. Med dette så sier byrået at internasjonale flyreiser fremdeles bare kan skje via  flyplassen Augusto Severo i Parnamirim. Internasjonale flyreiser til Natal kan lande og ta av på flyplassen Augusto Severo helt til den nye flyplassen (ASGA) har fått sine nødvendige sertifikater for en slik trafikk, forklarer notatet.

vart første internasjonale fly som skal ankomme Natal er planlagt å ankomme i går (01/05) om natten, og kommer fra Pontugal.  (TAP)

Ifølge byrået, skal passasjerer som ankommer og skal videre med innlandsfly i Brasil, fraktes gratis mellom de to flyplassene. Utgiftene skal betales av konsesjonsinnehaver.

En skikkelig blemme er oppstått ved at man «glemte» å søke om et sertifikat for internasjonale toll-operasjoner ved den nye flyplassen. (at det går ann).

Den nye RN flyplassen startet derfor med begrenset tillatelse for driften av baer innenlandske flyreiser. Den første internasjonale flyturen var planlagt til å ankomme i går (01/05)  fra Pontugal.

I går rapporterte Inframérica konsortiet at de fremdeles ventet på en tillatelse fra skattemyndighetene «innen få timer». Flyplassen er allerede godkjent og er beredt til å motta trykket av internasjonale passasjerer, men mangler altså en toll-klarings tillatelse.

 

Sist fredag, anslått stasjonen med skattemyndighetene\tolldirektoratet i Natal\Recife at en foreløpig godkjenning til å operere internasjonale flyreiser bør kunne innvilges allerede  rundt 5-6.juni.

Det neste internasjonale fly som  er ventet til RN, er i morgen tirsdag (03/05) – for en tett trafikk?

Den nasjonale sivil luftfart Agency (ANAC) som følger med at deres lover følges for overvåking av operasjoner på den nye flyplassen i Natal, Aluízio Alves (ASGA), i São Gonçalo do Amarante sier at innenlandstrafikken går nå som normalt derfra og at sikkerheten er ivaretatt på en riktig måte.

Så, foreløpig så er ståa; Innenlandstrafikken går via den nye flyplassen, mens internasjonale flyvninger går fremdeles via den gamle flyplassen.

For et rot!

Ellers så var det strålende solskinn på morgnkvisten med 28c og bra med kjølende vind – en riktig sole-dag for turistene blant annet.

Frokostkurven inneholdt bare et standard innhold, som heller ikke er så dårlig.

Ha en flott kommende uke alle sammen!

VM+Brasil+logo-300x170OL+2016+logo-300x170