Arkiv

FIFA og myndigheten tar ingen sjanser.

Både myndighetene og FIFA setter store resurser inn for å beskytte alle tilskuerene på de forskjellige arenaene unde VM. Både anti-terror politi og opprørs-politi (Chock) både fra militæret og politiet har trent på de forskjellige arenaene i forkant og gjort seg kjent med hvordan disse arenaene ser ut og er utstyrt med nødutganger etc.

Man setter alt inn på at ingen skal få lov til å skade noen mennesker inne på arenaene, eller ute i gatene med voldelige demonstrasjoner. Fredelige demonstrasjoner er derimot helt ok sier politiet og myndighetene, men aldri inne på selve arenaene.

Myndigheten har for eks. spesial styrker fra både hæren og marinen i beredskap bak i kulissene, men disse skal ikke være synlige før et eventuellt behov oppstår, men da er det heller ingen «pardon», da vil man straks sette hardt mot hardt. Man har dessuten en stor gruppe med helsepersonell og frivillige , også bak i kulissene, men som på kort varsel kan settes inn ved forskjellige behov som sykdom, heteslag, uttørring etc.

Selv om dette høres litt søkt ut, så ser vi heller at myndighetene og FIFA tar sine forholdsregler og sørger for vår sikkerhet inne på arenaene, selv om noen på død og liv alltid skal ødelegge for andre.

144225

VM+Brasil+logo-300x170