Arkiv

VM er en gylden mulighet til å få fart på turismen i Natal på nytt.

Copa er en stor mulighet for økt turisme i RN.

På Arena das Dunas spilles på fredag (13) NB! , den først av fire VM-kamper i Natal. For økonomer ved banken Itaú er begivenheten en av de aller viktigste mulighetene for Rio Grande do Norte til å forbedre sin attraktivitet som turistmål. Turisme pekes på av banken blant hovedaktivitetene i staten.

Ifølge økonomen av ITA, Caio Mann, så har Copa to legater, en i forbindelse med infrastruktur arbeider som tillater realisering av arrangementet i seg selv og hva som han mener er det aller viktigste: den internasjonale anerkjennelsen og utvidelse av stater som er involvert med deltakelse i World Cup og turisme pga dette. «Jeg tror Rio Grande do Norte har et spesielt viktig arbeid som må gjøres fordi det er et reisemål som tiltrakk seg flere turister i 1980, 1990, enn nå. World Cup er derfor  en flott mulighet til å snu denne situasjonen og å vise seg frem på nytt, sier han.

Alex Régis mener at det skjer endel ting under VM som er ment til å fyre opp under forventningene i hovedstaden i RN. Man skal forsøke å smi mens jernet er varmt så og si og gire opp arbeidet med å få fart på ettermarkedet etter at VM er over. Akkurat dette har natalenserene liten tro på og svarer me sitt sedvanlige; Vi skal tro på det når vi kan ta på det! DE har dårlige erfaringer med andre ord?

 

Flere ting har pekt i feil retning for turismen i RN. I fjor lå den gjennomsnittlige utleieprosenten på 62%, men i de tre første månedene i år, så sank denne til 50%. Under VM så forventer man å ligge på 100% som det ser ut nå, men det gjenstår å se. Nå ligger de små billige hotellene og pusadaene langt etter 100% for øyeblikket, da de har lagt seg alt for høyt i pris og får nå en stygg  smell pga dette. Det nytter ikke å blande sammen et VM og Julenissen heller.

Ifølge Qiu er det dårlig tider på grunn av problemer som skyldes en skrikende mangel på infrastruktur og en stor tro på skjebnen. På den annen side, med den nye flyplassen guvernør Aluizio Alves mener han det er muligheter for en økning av turismen, vi har god plass å vokse på sier han , men man må ikke være så dum å tro at turistene kommer tilbake bare pga en ny flyplass heller.
Vindparker er blant de største mål for investeringer i staten RN og infrastruktur og utdanning er løsninger som RN trenger sårt.

Statssekretæren for økonomisk utvikling, Silvio Torquato, vurderer at RN må vokse utover de anslag pekt av banken. En av grunnene sitert av ham er alt det nye utstyret som står igjen når VM er over og som skal bidra til vekst i turismen i Rio Grande do Norte.

«Med oppføringen og drift av den nye flyplassen, så vil vi se gjenopptakelse av tilstedeværelsen av turister under VM. Turismen falt kraftig etter krisen i Europa, men med at investeringen i flyplassen og World Cup, håper vi på nytt å åpne dører for flere gringos; amerikanske turister, mexicanske, japanske, og ikke minst europeiske. VM åpner en gylden mulighet til å kunne gjøre oss kjente ute i verden på nytt», forklarer Silvio Torquato.

ICMS stats-skattenivået hindrer en økning av turismen ved den nye flyplassen Aluizio Alves. Det verste problemet er skattene på drivstoff til flyene – Jet-fuel A1. President Fecomercio mener at vi må søke nye løsninger for å forbedre statens luftfarts-inntekter. «En av de første skrittene er å få ned skatteincentiver for aviation parafin. Det finnes data som viser at å redusere GST på drivstoff vil koste statskassen ca $ 3 millioner hver måned. Og når staten ser seg blind på dette tapet, så er sjansen lite for å få ned skattene på drivstoff til flyene.

Ifølge en stats-sekretær, skal diskusjonen om å senke avgiften på aviation parafin fortsette  etter VM.

World Cup åpner på 12 Juni og Natal er blant 12 vertskapsbyer byer med et eget VM-hovedkvarteret og vil spille fire kamper  på nye Arena das Dunas. Den første kampen er planlagt den 13.de denne måneden mellom Mexico og Kamerun. 16. juni møter Ghana og USA hverandre. Den 19.juni så vil Hellas og Japan spille og 24. juni så spiller Uruguay og Italia. (den suverènt mest ettertraktede kampen i Natal.)

Vi ser at pulsen øker i hele byen nå og mange fremmede gringo-ansikter er igjen å se i hovedstaden og flere kommer til etterhvert. Det var lenge siden vi hørte så mange fremmede tungemaål – bare så synd at bare ytterst få natalensere kan snakke litt engelsk.

144262                                      VM-badegjester!

144264