Arkiv

Buss streik under VM i Natal.

 

Bussen stoppes og man advarer at bussene ikke vil komme ut av garasjer.

Buss sjåførene i Natal opprettholder det de kaller en streik og krysse armene fra det første minuttet i morgendagen. (00:00). Uten ny lønns satser for selskapenes buss-førere i Union de Transportes Urbanos, så må  de passasjerer i kommune hos SETURN bare se langt etter buss-transport hvis man ikke får 16% lønnsøkning. Bussen  vil forbli i garasjene fra  midnatt  i dag. Det er imidlertid en garanti som sier at de må opprettholde 30% av kapasiteten.

Men SEMOB krever med loven i hånd at minst 50% av bussene må kjøre i trafikk.

«Alt er klart og  ved midnatt vil 70% av bussene være i garasjen og bare bussene som tilsvarer 30% av flåten være på utsiden, fordi det bestemmes av loven om streik, forsikret President i Sintro, Nastagnam Batista. Arbeidsgivere og arbeidstakere fagforeninger argumenterte helt fra begynnelsen at  de 16% skulle gå til økte lønninger, frimerker og mat kuponger. Men SETURN sier at med slike tillegg som vil påbeløpe seg til 45% større utgifter for selskapet og gjør at driften ville bli ulønnsom og at man i så fall må legge ned selskapet.

Ifølge sjef aktor i MPT, Marcelo Andrade Almeida, kan retten bare gi lov til streik hvis det ikke kan bevises at det hele dreier som en bevisst streik midt VM-tiden. Videre så kan Rådhuset utløse en nød-lov som tilsier at kun 50% kan delta i streiker om dette går ut over den offentlige kommunikasjonen i byen og hindrer folk å komme på jobb, sykehus etc. Urbaniteten vedrørende kommunikasjon skal aldri ligge under 50% av det reelle behovet.

 

I går, bekreftet Regjeringsadvokaten, Carlos Castim, at man nå studerer en påstand om at man bevisst har lagt denne streiken til VM-perioden.

Castim husker at før World Games i Natal, så mente alle byen at man måtte sørge for at alle viktige tjenesterer oppe  opp og kjører. Myndighetene venter nå bare på ytterligere provokasjoner fra SINTRO som føre til at man på fødralt hold skjærer igjennom og utsetter streiken til etter VM.

Pickets

Avgjørelsen til dommeren Sami Nephew kan bli avhengid av om man oppdager at de streikende bevisst ikke kjører de rutene som behøves for trafikk til\fra Arena das Dunas og på denne måten ønsker å skape fullt kaos for alle tilreisende turister og tilskuere. Dette vil i så fall være en ypperlig anledning til at f.eks. turist Gringos ikke velger seg Natal ved en annen anledning? Men Sintro sier at de ikke planlegger slike sabotasje-aksjoner.

Så, et godt råd til alle som skal på kamp på fredag; sørg for at dere virkelig rekker frem til kampen begynner og ikke hindres av et kompat trafikk kaos i gatene. Beregn dere god tid for sikkerhets skyld – det er ikke alle som bor så nære som vi gjør – dessverre! Skal dere ta taxi så hjelper det lite om de også står fast i kaoset.

144434