Arkiv

Store problemer under den første VM-kampen i Natal.

Det største problemet sørget værgudene for!

Under de to timene av første avholdte World Cup kamp i Natal, så var det først og fremst værgudenes skyld som krampeaktig førsøkte å drukne hele kampen med et iholdene striregn. Men, som ikke det var nok så sørget trafikk kaos for at mange ikke rakk frem til kampstart og myndighetenes 1 km. jernring av sikkerhet rundt Arena das Dunas. Og innenfor omkretsen på 1 km. og til tross for pågående arbeid for økt mobilitet , så gjorde ankommende VIP-delegasjone at situasjonen ble bare enda verre. I den første kampen i World Cup i Natal, var det store vanskeligheter for fansen å nå frem til stadion i tide.

Horder av fans gikk de nesten 10 kilometer mellom Ponta Negra hoteller og Arenaen til fots i et formidablet troperegn som ingen ende ville ta. Denne gå-turen var den eneste måten å komme seg til banen på, siden bare 30% av bussene sirkulert i byen på grunn av en tåpelig streik, og flåten på 1.100 taxier tilgjengelig i byen var ikke nok til å tilfredsstille alle i dette ruskeværet. Mange som kom frem til stadion, så nærmest ut som druknede rotter! Men humøret var det ikke noe å si på, for vel inne på stadion etter å ha vridd tøyet et par ganger, så runget kampropene i veggene så de formelig dirret. En fargesprakende gjeng holdt et lurveleven inne på stadion, slik at selv værgudene nok var litt imponert.

Var man bare vel kommet seg frem til stadion, så gikk sikkerhetskontrollen som smør og vi ble møtt av en masse frivillige FIFA hjelpemannskaper som var bare smil og hjelpsomhet fra ende til annen og køene ved alle de mange utsalgsstedene for mat og dikke var slett ikke lange. Totalt så var det ganske nærme 40.000 tilskuere på kampen og de tusene av mexicanere, hørtes nærmest ut som 50.000 bare alene.Ttil tross for alt vannet og regnet, så ville vi ikke ha unnvært denne opplevelsen for alt i verden.

DET VAR BARE KJEMPE GØY!

144797VM+Brasil+logo-300x170