Arkiv

To biler begravet etter nytt sand-ras i Areia Preta.

To biler er fortsatt begravd etter nye utglidninger på Areia Preta.

To biler ble begravet i de tidlige timene på torsdag (19) etter nye sand-skred på Avenida Guvernør Silvio Pedroza, i området mellom Areia Preta og Mae Luiza, på østsiden av Natal.. Skredet skjedde mellom midnatt og 12:30.

Veien er blokkert for transitt av kjøretøy i begge retninger. Ifølge sivilforsvars-kretser er det overhengende fare for nye ras i regionen. En av bilene som ble begravet under sanden, er en Fiat Siena modell. Bilen var utleid til fire turister ved skred-stedet. De måtte forlate bilen i all hast og krøp ut igjennom bakruten forteller PM.

Men ingen ble såret eller skadet av skredet.

På kvelden sist lørdag (14.juni) måtte to bygninger (blokker) i Areia Preta og 100 familier i Mae Luiza forlate sine hjem på grunn av iholdende kraftig regnvær som stadig treffer byen. Et stort  krater åpnet seg Guanabara Street, i Mae Luiza og et skred gikk ned ned mot Dinarte Mariz Avenue, i Areia Preta. Flere biler ble da også begravet av massene.

Årsaken til skredet var avbrudd i et stort avløpsrør ved trappen som kobler Rua Guanabara gaten til Areia Preta stranden. Denne trappen brukes av Caern for å drenere bort store sanitære vannmengder, men som altså brast i forrige uke mens etatene jobbet på stedet for å forsterke dreneringen. Ifølge Tomaz Pereira Neto, kommunale sekretær for offentlige arbeider og infrastruktur, så gav galleriet, bedre kjent som «boca de lobo, etter for presset som var tett med søppel og blader og skitt og tvang hele området til å gli ut og tvang infrastrukturen foran seg.

Byen Natal har ett stort problem, sammenlignet med andre større byer; De har ikke noe grå-vann drenerings systen, men har hitil satset på at regn-vannet etterhvert siger ned i grunnen. Men nå holder klimaet på å endre seg for Natal og i de siste årene har vi erfart stadig flere og flere tilfeller av denne typen og flere oversvømmelser enn det som har vært normalt. Nå straffes byen for at de ikke har tatt seg tid til å bygge ut noe gråvann system. Dvs. i bydelen Capim Macio så har kan kostet på seg et riktig dimensjonert drenerings system for grå-vann (overflate vann) og det merker vi som bor her helt tydelig, ved at stadig tilbakekommende vann-problemer, når har blitt helt borte under kraftig nedbør. Samtidig så la man også ned helt nye kloakk-rør med dobbelt så store tverrsnitt heldigvis og man tok seg også råd til å asfaltere alle gatene her i Capim Macio. Rød sand-gater i regnvær = tomat purè!

VM+Brasil+logo-300x170