Arkiv

Turistene er i hendene på svartebørshaiene……..eller?

Turistene er i hendene på svartebørsen, hvor billetter til kampene tilbys for opp til R $ 1.000.

I en hel uke med VM i Natal, har minst ni personer blitt arrestert for ulovlig salg av billetter til kampene. Det mest alvorlige beslaget skjedde i går (19) om kvelden i løpet av kampen  mellom Japan og Hellas. En gresk turist ble pågrepet med ca 200 billetter til kampene i Natal og Fortaleza. Tipset for beslaget ble gitt av en tilskuer som observerte hva som skjedde ute i de svarte markedet, som finner sted på steder med turist-trafikk. Svartebørs-haiene forlanger opptil R $ 1.000 for en billett til den siste kampen i hovedstaden, som går neste tirsdag 24.juni mellom Italia og Uruguay.

Adriano Abreu opplyser at ved noen punkter nær inngangen til den Arena das Dunas har man klart sett tilstedeværelsen av svartebørs-haier.

Den greske haien Constantinus Mamiras solgte på vegne av et reisebyrå, noe som klart er helt ulovlig ifølge FIFA. Ifølge nestleder på vakt på politi-stasjonen ved Arnas das Dunas, ble det innrapportert at noen solgte greske FIFA billetter til kamper på Arenaen das Dunas, som var tatt med fra Hellas fordi det var umulig å få solgt dem i Hellas. Han smuglet dem derfor til Natal for å selge dem her istedet, noe som er strengt forbudt.

Ulovlig salg skjer også på kanten av Ponta Negra  og retten vil i dag avhøre seks av de ni som har blitt tatt for salg på svartebørs.

«Som f.eks. grekeren som bedyret at han representerte et selskap og allmene lover forbyr salg av billetter fra selskaper som ikke er akkreditert av FIFA, blir derfor sett på som et alvorlig lovbrudd i Brasil.

Videre har det føderale politiet fått inn endel billetter for å undersøke om de er falske. I så fall vil disse ikke kunne brukes til inntrede på stadion, pga av det nye sikkerhets systemet for ekte billetter.

Seks andre tilfeller må analyseres i dag av eksperter, alle er relatert til ulovlig salg av billetter for utlendinger. Ifølge de generelle loven av World-Cup, kan alle priser over den riktige prisen som står på billetten, direkte bli offer for en anklage om svindel og må stå frem for avhør\retten. To amerikanere, en kanadier og en meksikaner ble arrestert under den første kampen, mellom Mexico og Kamerun og enda to flere amerikanere sist mandag, under kampen mellom Ghana og USA. Alle annmeldelsene ble straks sendt til de respektive konsulatene.

Under kampen igår, så ble det rapportert om ulovlig handel med billetter. Salget skjer raskt: det er bare mulig å forstå når små grupper som dannes rundt en enkelt person, nær polakker og på skjulte steder. En potensiell kjøper identifiseres enkelt : man bare hever hendene og signalisere hvor mange billetter du leter etter. Dette trikset har politiet nå gjennomskuet.

På noen punkter det var klart tilstedeværelsen av svartebørshaier :f.eks. nær inngangen til  Arena das Dunas i Avenida Salgado Filho. Rapporten forteller om at disse alvorlig truet folk som forsøkte å ta bilder av dem, men de turte ikke å true politiet når de tok bilder av de samme.

Til tross for at en kamp med lav forventningen fra offentligheten, er likevel mengden av folk som kom hjem igjen uten noen billetter, ganske mange. Svartebørsprisene lå på R $ 200, $ 300 og R$ 700 for en plass i Arena das Dunas, men salge gikk tregt til tider og mye kontrollører både fra FFA og politiet var ute.

«Vi kjører en risiko, men vi ønsket å se kampen,» innrømmet Pachelli  en fotball fan (han ville ikke  informere det fullstendige navnet). Han kjøpte fire billetter til $ 350 stk. og håpet at han kom igjennom billettkontrollen med disse?

Andre som var ute på billett jakt, opplyste at de max ville betale R 150-200, de som forlangte R 700,- lo vi bare av, sa de.

Flere fotball fans opplyser at de ble nektet inntrede til de tre første kampene pga at de ble avslørt med falske billetter i billett kontrollen og sier at mye av VM-nå er blitt ødelagt for dem.

VM+Brasil+logo-300x170