Arkiv

VM i Natal er merkelig stille.

 

VM i Natal er stille og rolig.

Integrering av politiet sammen med sikkerhetsstyrker under denne VM turneringen er en av de viktigste faktorene for å lykkes med gjennomføringen i Natal, så langt Dette sier  Paulo Henrique de Oliveira Rocha, president i statens kommisjon for offentlig sikkerhet og sivil beskyttelse for store arrangementer (COESGE/RN) og representanten for det føderale politiet.

Det er mer enn 30 sivilforsvars-organisasjoner, som dekker offentlig sikkerhet og helse, som arbeider sammen som integrert kommando og kontroll Center Rio Grande do Norte (CICCR/RN), som sin kjernevirksomhet for vedlikehold av den integrerte operasjoner i sentrum for den offentlig sikkerhet (CIOSP), på oppdrag av regjeringen i RN.

Resultatet har vært anerkjennelse for en av byene sikerhets-hovedkvarter. Ifølge ham, og med informasjon fra statssekretæren for sosiale forsvar (SESED) og offentlig sikkerhet var det ingen alvorlig tilløp til bråk rundt Arena das Dunas, for eksempel tyveri eller ran. Bare arrestasjonen av ni personer som ble arrestert for ulovlig salg av billetter til kampene og ni mindre hendelser registrert på Fifa Fan Fest.

Den sosiale manifestasjonen som fant sted sist mandag, 16.juni, hadde også vurdert perioden utført med en effektive prosedyre, siden det var ingen ingripen som krevde vold fra noen av offiserene. Det hele har frem til nå forløpt stille og rolig og med mindre vold, kriminalitet og bråk enn på en vanlig helg faktisk.

Etter kampen på tirsdag, 24.juni, mellom Italia og Uruguay, vil kommisjonen evaluere sin innstas og sine aktiviteter. » Deretter så vil denne mobilisering bli oppløst. Den har vært en nødvendighet for et arrangement på denne størrelsen og som til f.eks. OL, så vi vil møtes igjen i denne integreringen da,» erklærer lederen for kommisjonen.

Nytt utstyr vil bli værende i RN

Sekretær for SESED påpeker at staten ikke hadde det nødvendige utstyret til å møte et VM i fotball og de ble derfor tilført mye nytt og moderne utstyr til bruk i den offentlige sikkerheten og alt dette blir etter VM værende i RN for ettertiden også. Og videre så kan jo Natal glede seg over store endringer i sitt trafikk bilde etter slutten av juli da den siste store viadukten over BR-101 skal være ferdig og alle de nye tunnelene og forbedringene skal være i full drift.

Senere i år så kommer den digre utvidelsen av Avenida Roberto Freire med sine store forbedringer av trafikkflyten. Det trengs så absolutt! Man skal merke seg at akkurat denne motorveien bygges og drives\underholdes med føderale midler, så vi får håpe at dette innebærer at arbeidet kommer igang senere i år som lovet?

VM+Brasil+logo-300x170