Arkiv

Tre nye biler er blitt begravd på Areia Preta.

 

Tre biler nye biler er begravd etter nye utglidninger på Areia Preta.

Regnet som har rammet Natal fra morgentimene idag mandag (23.juni) har provoserte frem nye ras i  Rua Guanabara gaten, i området Mae Luiza. Ifølge City Institutt for offentlige sikkerhet (SEMOPI), ble minst tre biler begravet langs Avenida Guvernør Silvio Pedrosa, langs med stranden i Areia Preta. Det er ikke opplyst om noen person-skader.

Caern starter nå døgnvakt etter grunn-sammenbrudd i Mae Luiza og trafikk på hoveveien i Mae Luíza begrenses nå.

Natal by opplyser at de i øyeblikket har 74 identifiserte områder med tilsvarende  risk for slike utglidninger. Store deler av byen er jo bygget over store sanddyner og alt for mye regnvann, kan gjøre deler av disse ustabile.

Biltrafikk på veien hadde blitt stoppet i går. Sist på den 13.juni , så åpnet et 100m bredt krater seg i dette området, 10 meter lang og 30 meter dypt åpnetseg opp i dette området. Siden da har gatene ‘Silvio Pedrosa’ og «Guanabara» blitt blokkert, flere hus har rast sammen og mange mennesker ble fordrevet fra sine hjem.

Rua Atalaia , har nå også kollapset ved siden av krateret på Guanabara Street, også pga kraftig iholdene regn idag. Det regner kraftig i Natal akkurat nå – 08:45 lokal tid og alle krysser fingrene for at dette må stoppe snart! Det ligger en bolig som  er blitt sperret for beboelse av sivilforsvaret i regionen. Dette er andre gang med at jordmasser nå flytter på seg på kort stund, siden den første utglidningen skjedde.

Myndigheten følger nå utviklingen her med argusøyne pga stadig mere regn som faller.

145808

VM+Brasil+logo-300x170