Arkiv

Hendelsene i Mae Luiza har til nå kostet over 6 millioner reals.

Hendelser i Mae Luíza har kostet myndigheten R $ 6 millioner til nå.

De foreløpige beregnede kostnadene for beredskapstiltak i området som er blitt ødelagt i nabolaget Mae Luiza, har allerede kostet myndighetene R $ 6 millioner allerede. Tallet dekker nbare de handlingene som er foretatt av byen Natal for kontroll av skråningen og åsen og arbeidet med et foreløpig system for drenering av regn og kloakk. Arbeidene som startet 18.juni, skal være ferdig i løpet av de neste 10 dagene. Byen vet foreløpig ikke hvor mye det vil koste å fullstendig gjenopprette skadene av det berørte området.

Byen kan påregne å få dekket noen av utgiftene gjennom føderale beredskapsfond i Brasilia.

Rapportene antyder større ombygginger av kloakksystemet i hovedstaden.

Sekretariatet for infrastruktur og offentlige arbeider (SEMOPI) har allerede gjennomført 30% av påfylling i det store krateret. I går, har man begynt byggingen av en støttemur i mot krateret. Dannet av sandsekker med betegnelsen Geoflexíveis tittelen «store bags», som hver veier 100 kilo, danner nå den «veggen» som har som mål  å hindre sand fra området å renne videre om det kommer mye regn igjen. I følge myndighetene er ideen at veggen skal vokse i takt med det nye volumet på fyllplassen.

I går, da journalister fra avisen Tribuna do Norte var på plass, så man at slike poser ble fylt av arbeidere og deretter heist på plass med  kraner til området av krateret der veggen er i ferd med å bygges.

Ifølge kommunale offentlige sekretær, Tomaz Neto, vil veggen transponeres av midlertidige vann og kloakk rør, som blir installert av SEMOPI og vann og avløp selskapet CAERN. Rørene som har begynt å bli installert i begynnelsen av uken, må nå føre vann og kloakk fra de ødelagte sprukkne rør i Atalaia og Guanabara foreløpig ved siden av Avenida Sílvio Pedroza. Derfra blir regnvannet ført ned til stranden og kloakk må bli viderekoblet til kloakk løftestasjonen (EØS) ved se Relógio do Sol, og Areia Preta.

Det midlertidige systemet er fortsatt bare 60% fullført, ifølge Semopi, forårsaket av forsinkelse av Caern for å levere arbeidet, men kan bli fullført i morgen.

146283

VM+Brasil+logo-300x170