Arkiv

Gatesalget øker i pris.

 

Gate omsetningsøkningen\pris bare fortsetter.

Etter kampene  i VM i Natal, har salg av produkter typisk for perioden, ansett i juni måned, vist en stigende trend for visse varer. Behovet for Mais har økt og prisen har fulgt med oppover. Mais størrelsen A Mão («Hånd») (50 pigger), solgte forrige uke for R $ 15 på parkeringsplassen på Marketing Center ligger på hjørnet av Avenue Jaguarari Mor Gouveia, ble i går ble funnet steget i pris til R $ 25.

Til tross for økningen tror forbrukere at den virkelig verdi, ligger omtrent tre år tilbake for  å kjøpe til denne prisen.  Men for handelsmenn med dagene av dårlig salg har fortsatt ikke blitt kompensert. Sheila da Cunha Baloch solgte med en mye lavere omsetning siden begynnelsen av måneden. De tallet ser robust\stødig ut, men hun hevder likevel at dette representerer en mengde tre til fem ganger lavere enn vanlig.

Lodgement produsenter og handelsfolk som er på plass for å selge, ser mangel på sikkerhet og struktur. «Ikke noe lys i gatebelysningen, så stjeler man kornet fa oss i løpet av natten og om morgenen er det borte og ikke samler man inn søppel heller. Siden begynnelsen av måneden er som dette, «Manoel Felix, 62 år, som jobber på stedet flere år tilbake sier; Det var aldri som dette før,»sier han. Da var det egne handelsmenn som leide teltene. Nå er det ikke engang et kjemisk toalett i nærheten engang.

Selgerene (grossist)  som de kjøper kornet ifra, undskylder seg med at VM i fotball frembringer en lav etterspørsel på mais, men dette hjelper jo ikke oss som skal leve av dette stort, sier han.
Prisene på klær steg også , ifølge selgere. Og resultatet ble av kjoler, skjorter og rekvisitter vokste takket være et annet produkt > Handel med fyrverkeri ble forbudt fra telt reist i Avenuene som ligger nær Arena das Dunas, under den første kampen av den første fasen av World Cup. Brannvesenet bekrefter at dette er tilfellet og at tiltaket var et FIFA krav.  Mens andre handelsmenn melder om særdeles godt salg under VM så langt.

Nå som det nærmer seg slutten av måneden, mener man at handelen igjen vil bare øke opp mot normale brasilianske tilstander på nytt. «Mens Brasil går videre igjennom VM, for å prøve å bli  mester, så vil vi fortsette å selge stort, men hvis vi taper i VM, så vil folk slutte brått å kjøpe varene våre akkurat nå, «mener man.

Til tross for at mange kjøpmenn har solgt dårligere under VM, så klager man ikke, for det var også forventet. Alt avhenger av hva man selger, sier Zahir Palhano som tross alt er optimistisk. «Siden fredag er salget gått bra. Trenden er også bedre nå, på visse områder. Gatene i byen ,er typiske fremdeles med mat-boder som er enda tilstede i innkjørsler og hage porter i Natal.

VM+Brasil+logo-300x170146456