Arkiv

Det stormer rundt den nye flyplassen.

 

MPF vurderer utilbørlig avgifter for tilgang til den nye flyplassen

De føderale påtalemyndigheten vil undersøke underslag av boarding avgifter og parkeringen på den internasjonale flyplassen Guvernør Aluízio Alves i byen São Gonçalo do Amarante. De regionale borgernes rettigheter blir nå vurdert av en advokat om spørsmål gjeldende betalings-modell på parkeringsplassen, der bilførerene må betale R $ 8 i gebyr hvis du bruker mer enn 20 minutter på flyplassen, selv om du ikke bruker en parkeringsplass-åpning.

Magnus Nascimento hos Inframérica vil innen 48 timer forlange et svar fra styret på terminalen om dette spørsmålet.

Bestemmelsen om et avhør ble videresendt av aktor Caroline M  til Consortiumet som er advokaten til  Inframérica, Rodrigo Catarxo, i et møte i går ettermiddag (2.juni). Flyplassen manager har da 48 timer å bestemme seg på til å svare på henvendelsen. Selskapet som nå  ansvarlig for parkering er for øyeblikket Estapar.

MPF vil også undersøke om underslag av boarding avgifter tatt av flyselskapene, etter klager fra passasjererenes organisasjoner . I flyplass konsesjonen og kontrakten til privat initiativ, signert i 2011, står det ingen ting om noe beløp som skal være nødvendig å betale for passasjerer, før alle elementer knyttet til flyplass-terminalen og infrastrukturen er ferdig avsluttet.

Passasjerer som har måttet betale, er derfor berettiget til at beløpet blir refundert.

En måned og tre dager etter starten av virksomheten ved flyplassen, har ikke alle strukturer i flyplassen blitt sluttført ennå. I går, på et møte i MPF, har Inframérica konsortiet utsatt løsninger med hensyn til terminal helseproblemene og at disse  ennå ikke er fullført. Tilpasninger for vannbehandling systemet og bygging av toaletter for arbeidstakere og ferdigstillelse av sykestuen, vil nå kreves helt ferdigstillt av departementet innen 60 dager fra 31/05 – 2014. Ifølge MPF evalueres vannkvaliteten annenhver uke.

Flyplassens styre svarer til media at de jobber for fullt med saken.

Nå skal Admin og frue på www.servicern.com snart reise hjem på sommerferie til Norge  via den nye flyplassen og kan derfor komme tilbake med en bedre vurdering av flyplassen etter utreisen?

210px-Tap.a330-200.cs-toe.arp

VM+Brasil+logo-300x170