Arkiv

Den nye flyplassen.

Vi lovte som kjent å oppdatere dere litt om den nye flyplassen, etter at vi hadde passert gjennom denne på veien hjem til sommerfereie i Norge.

Vi kan først åpne med å si at denne viste seg å være en gedigen skuffelse for vi hadde oppriktig talt håpet på at denne skulle være så meget bedre enn den gamle flyplassen – men så var ikke tilfellet. Omtrent alt kom dårligere ut enn den gamle Augusto Severo dessverre. Dårlig med internett, alt for liten betjening, derfor dårlig med service, noe som førte til mye venting og lange køer ved bagasje-innleveringen.  Vi kunne ikke annet enn å le når vi fikk utlevert «Boarding passene våre» De lignet stygt på en vanlig kassalapp på Rema 1000 hjemme i Norge og med samme størrelse og papir kvalitet. Dette har vi aldri opplevet på noen andre flyplasser i verden. Sikkerhetskontrollen var et sant vente mareritt og med en dårlig sikkerhet. Ingen av våre tre laptopper var oppe av hylsterene sine engang, vi ble bare pushet igjennom en enslig sluse. Tax-free avdelingen var bare sorgens trille, men ikke det at den nye på Augusto Severeo var noe bedre, men vi hadde håpet på en internasjonal standard på en såkallt «internasjonal flyplass» – men så var ikke tilfellet.

Det som skremte oss mest var det faktum var selve beliggenheten >>> såååå langt ute i den mørke bushen. Flyet vårt gikk kl. 00:55 og den lange kjøreturen ut der igjennom Zona Norte, tok mye lengre tid og var mye lengre i avstand enn vi hadde trodd på dårlige veier. Men, det som likevel som skremte oss aller mest var at vår sjåfør følte seg tydeligvis meget utrygg der vi suste over gatekryssene på rødt lys (han anbefalte å gjøre dette fra 21:30 tiden og utover hele natten) – han tok ikke sjansen på å stoppe som han sa, for det mysser med kriminalitet i disse fattige områdene som han uttrykte det. (Zona Norte er et STORT og dårlig opplyst område). Han la til at selv om vi så noen som tydelig hadde problemer; enten med bilen og vinket oss til å stoppe, eller noen som så ut som om de hadde blod på seg >>> Så ikke stopp, de er bare ute etter å få deg til å stoppe før flere hopper frem for å rane deg, sa han! Og ikke stopp for uniformerte menn, før du er helt sikker på at det virkelig er politiet!  Og, ha alltid alle bil-dørene låst gjennom hele dette området, også på dagen.

Når alt kommer til alt, så virket den nye flyplassen stusselig og uferdig og vi har et inderlig håp om at situasjonen skal bedre seg vesentlig derute med tiden. Og, noe positivt opplevet vi da tross alt; det var mye bedre luft og flere seter i avgangshallen enn på Augusto Severo. Vi overhørte også en god del samtaler på skandinavisk derute mens vi satt og ventet, men de aller fleste uttrykte dessverre det samme som oss; en stor skuffelse av en flyplass.

144053

VM+Brasil+logo-300x170