Arkiv

Uvisst om skjebnen til den gamle flyplassen.

Luftforsvaret bekrefter nå at at den gamle terminalen vil huse et operativt treningssenter.

Luftkommandoen  (COMAER) ved BANT som er det offisielle navnet på den egentlig militære flyplassen. (Sivilt Augusto Severo). Dette treningssenteret CTO vil da bruke den gamle passasjerterminalen i Parnamirim som et nytt treningssenter for det brasilianske luftforsvaret FAB. Informasjonen ble sendt på e-post til avisen Tribuna do Norte i går ettermiddag. Men på telefon rapportert rådet hos Comaer at byrået ennå ikke har mottatt noen forslag for overføring av denne strukturen til sivile formål.

Det er informasjon fra representanter for staten regjeringen og Føderasjonen av handel innen RN (FECOMERICO) som vil arrangere et toppmøtet mellom Luftdirektoratet i Natal mellom 22 og 24 av denne måneden å diskutere situasjonen ved flyplassen. I går opplyste en talsmann for Comaer at man har ikke bekreftet møtet, men benektet det heller  ikke. Noen få dager tidligere er det berammet enda et møte på 18 juli, en studie bestilt av Macroplan consulting, et som vil redegjøre for potensialet til flyplassen og bruk til det beste for hele RN.

Luftforsvaret har tidligere avvist ideer til å avstå deler av den gamle flyplassen til å kunne huse CEASA (frukt og grøntmarkedet i Natal), eller en ny busstasjon.

Det har versert en masse rykter om hva gamle Augusto Severo kan brukes til, men foreløpig virker det som det overhode ikke er tatt noen konkrete avgjørelser, til tross for dagens melding fra BANT ledelsen.

Flybasen BANT i Natal er en av de aller største flybasene i Brasil og ble anlagt under andre verdenskrig i et nært sammarbeid med USA og var i noen år, verdens aller største flyplass pga alle tropper og krigsmateriellet som ble fløyet over til Afrika fra denne ideelle posisjonen. Litt Googling på internett kan bringe frem en masse opplysninger om Natal på den tiden. FYG.

https://en.wikipedia.org/wiki/Natal_Air_Force_Base

VM+Brasil+logo-300x170