Arkiv

Nødhjelp til de fattige

 

Rundt 300 familier får nød-hjelp i området rundt Mae Luiza.

Som dere sikkert vet, så er Natal en fattig by i en fattig stat.

Så derfor i går formiddag 11.juni, så holdt SEMTAS en utlevering av ca 300 kits med sengklær og sanitær utstyr og sovesaler + 300 såkalte «matkurver» med basisvarer til de hjemløse i området rundt Mae Luiza. Dette området er kjent for slum, kriminalitet,drogas og fattigdom. Levering fant sted i hovedkvarteret til Aksjonskommiteen til det Sivile Politiet i RN. (ADEPOL) Tilstede var også representanter fra SEMDES og SEMOB og den brasilianske hæren var tilstede for å sørge for ro og orden under aksjonen. Mat-Kurvene  ble donert av byen Natal.

De individuelle sovesalene er kits, som består av madrass, teppe, laken, pute og putetrekk. Registrerte familier som kunne dra nytte av SEMTAS sitt opplegg var offere for landutglidninger som følge av de store nedbørsmengdene i den siste tiden og da fikk sine hus ødelagt. Men også arbeidsløse registrerte familier som stod oppført på listen til SEMTAS, kunne også få utlevert hjelpen.

Men dette er bare det første skrittet til å få familiene opp på bena igjen og kunne bli innkludert i samfunnet som tidligere.
Vi kan ikke si noe annet enn at vi føler med disse familiene. Det er ekstra ille når det er de aller fattigste i samfunnet som mister alt det lille som de eide  og som får svi – nok engang!

Men som nevnt innledningsvis; RN og Natal har lite med penger og når føderale hjelpeorganisasjoner også har begynt å bli gjerrige overfor disse menneskene pga at økonomien i Brasil viser en fallende tendens – da er man sjeleglad for å være fra et rikt Skandinavia. Ikke rart at brassene kaller oss for millionærer?

VM+Brasil+logo-300x170