Arkiv

VM dekorasjonene demonteres fra idag.

SEMSUR begynner å demontere de dekorative strukturene for fotball VM 2014 idag.

Så er det definitvit slutt me fotball VM i Natal. Fra idag skal meste antydninger til VM 2014 fjernes  fra by-bildet i Natal. De kommunale urbane tjenester: SEMSUR, ansvarlig for pynten og dekorasjonene, begynte mandag kveld å fjerne noen strukturer langs BR-101. Men skal la belysningen på de største avenyene bli stående i sentrum. Den kommunale dekor-pakken hadde en kostnad på R $ 1.6 millioner, med finansiering som kommer fra den offentlig belysnings avdelingen. (COSIP)  En del paneler langs BR-101 skal få stå som et minne om en stor begivenhet, som aldri vil komme tilbake til Natal.

I Avenue  Prudente de Morais og Hermes da Fonseca, skal også de fargeglade grønne og gul reflektorene få bli stående til evig tid, belysningen i trærne blir et fast bilde av belysningsbildet i hovedstaden. Det som ble demontert i går ettermiddag/kveld fra kl. 22:00  er vimpler (plakater festet til lyktestolper), langs BR-101; bannere med flagg på catwalken/fortauene langs veiene og panelene ved siden av viadukten til Ponta Negra. Jern strukturene for disse dekorasjonen, vil bli lagret for bruk i en annen anledning, rapporterer pressekontoret til SEMSUR.

Etter tilbaketrekning av alt dette materialet vil det også være tid for en demontering av det midlertidige huset nær treet ved Mirassol-som hjemsted for fotballen. Ifølge pressekontoret er dette fastsatt for en demontering om tretti dager, altså ca. medio august!.

Innredningene/reklamen som var målet rettet mot befolkningen og tilreisende turister etc. som gikk av stabelen 19.mars, med flagg fra deltaker-land i form av lysende baller innstallert i trærne i sentrale nærhet av Avenida Hermes da Fonseca. En uke senere så gikk  Semsur gikk tilbake og fjernet dekorasjonen pga at de var enige om at  rekvisittene var små i forhold til størrelsen på trærne. Materialet ble erstattet av lignende typer men mye større og det demonterte materialet ble senere innstallert og brukt på byens gater og i Alecrim.

27. April, ble et panel montert på undergangen til Ponta Negra og genererte mye uenighet i sosiale nettverk og ble senere trukket tilbake. En erstatning, forfattet av Erinaldo Santos med bilder av Canindé Soares, ble istedet installert.

Dekorasjonene som ble satt opp i forbindelse med VM genererte mye pepper fra befolkningen enkelte steder, mens det andre steder ble trykket til hjertet pga skjønnet og oppfinnsomheten i fargesprakende dekorasjoner som lyste opp mang et «sort hull» i gatebelysningen i hovedstaden. (Til lags åt alle, kan ingen gjera?)

I det store og hele så var befolkningen stort sett meget fornøyde med dekorasjonene og deres utseende – tross alt.

147287