Arkiv

Fremdeles transportproblemer fra/til den nye flyplassen.

 

Flyplassen venter på VIP-transport etc. muligheter.

Litt mer enn en og en halv måned etter åpningen, så sliter passasjerer som lander på den internasjonale flyplassen Aluizio Alves ved byen São Gonçalo do Amarante, fortsatt med vanskeligheter med kollektiv transporten til/fra flyplassen, som er fremdeles begrenset til drift av to konvensjonelle busslinje selskaper med avgang mellom kl. 04:20 og 23:30  Etter dette er passasjerer i nesten fire og en halv time, prisgitt alternativet med 120 akkrediterte taxier langs fronten hos Inframérica Consortium, som forvalter den nye flyplassen.
Konsortiet har allerede gjort en forespørsel til Utenriksdepartementet av motorveier (DER-RN) om å autorisere driften av to Executive/VIP linjer som skal operere 24/7 ved flyplassen, men inntil i går hadde de ikke fått noe svar fra byrået, ifølge utsagn fra Inframérica. Avisen Tribuna do Norte har også forsøkt å få et svar fra DER, men inntil 20:00  igår, heller ikke fått noe svar fra dir. hos DER transport, Eugenia Mandal.

Passasjerer som lander på den nye terminalen, som startet kommersielt den 31 mai i år og ikke er  garantert i såkalte fly/hotell pakker bundet av forhåndsavtaler, eller de som ikke har gjort en forhåndsbetaling av billetter via online, får transport av såkalte «hemmelige» transport kjøretøy som ikke har tillatelse til å gjøre slike oppdrag til flyplassen.(pirat virksomhet)

I går ettermiddag, var denne «hemmelige» tjenesten er ikke er legalisert, målet for overvåking av den kommunale transitt avdeling (DEMUTRAN) i byen São Gonçalo do Amarante. Kontrollen begynte på en ubestemt tid, under «landing» operasjoner med tre trafikk-agenter for å dempe denne ulovlig transport av passasjerer ved såkalte «arrastadores», som var observerte  inne terminalen eller på parkerings området for kunder.

Trafikk agent Carlos Avelino sa at natt til mandag (14) ble en skolebuss tatt, mens den gjorde hemmelige og ulovlige overføring av passasjerer. Direktør ved DEMUTRAN, Paulo Roberto de Castro Macedo, bekreftet at han hadde hatt et møte i går ettermiddag med noen gründere om denne typen transporter. Ifølge ham benektet entreprenør Francisco Borges, at reise operatører driver med den slags ulovlig transporter.

«Passasjerer som ankommer her kan kjøpe billett på Internett eller i butikker, våre aktiviteter er riktige og lovlige ,» sa Borges. Trafikk agent Carlos Avery rapporterte at i går ettermiddag var det beslag av et kjøretøy, bare fordi sjåføren manglet en riktig dokumentasjon av bilen for en slik type transport.

147383