Arkiv

Prisforskjeller hos super-markedene!

 

Priser mellom supermarkeder kan variere så meget som 87%

I alle nabolag i Natal, så ser man en økende tendens til større pris-variasjoner mellom særlig supermarkedene. Registrerte variasjoner på tradisjonell mat som f.eks. ris og bønner, har sett  variert fra R $ 6.23 til R $ 7.68  og dette i samme region og slike forskjeller kan merkes i matbudsjettene. Elementer i de fleste av rettene som serveres ved matbordet til Potiguar, f.eks. tomat har en variasjon som nå for tiden kan nå opp til nesten 60% i forskjellige butikker på sørsiden: produktet finnes fra R $ 2.99 en halvkilo i en butikk, mens en annen tar R $ 4.69.

Prisforskjellen ble også nøye observert av forbrukere følte journalistene fra avisen Tribuna do Norte, etter en spørreundersøkelse og sammenligning av prisene ved ni supermarkeder i Natal sist tirsdag (15). fra kl. 15:00 til 21:0 og ved sammenligner mellom like merker alle steder, så kom man frem til en oppsiktsvekkende forskjell på hele 87% fra laveste til høyeste pris NB!

Lux toalett såpe var produktet registrerte den høyeste variasjonen. Mens i Midway Mall Ekstra kunne man anskaffe denne  for R $ 0,85, i sonen Sør, forlangte Nordestão en pris på hele R $ 1,59. I samme sonen og for nøyaktig det samme produktet. NB!

Banan var det andre listeelementet med størst variasjon: en kilo av produktet ble funnet til R $ 2,58 i hos av Hiper Bompreço Cidade Jardim og  på Prudente de Morais. På den annen side, hos Ekstra på Midway Mall og på sørsiden ved Roberto Freire, kostet denne kiloen med frukt hele R $ 4.28. Forskjellen representerer en variasjon på hele 65.89%.

Så, det lønner seg absolutt å ha både øyne og ører åpne for pris-variasjonene hos de respektive super-markedene i hovedstaden og på den måten få ned prisen på matbudsjettet sitt vesentlig. Nå skal det her legges til at når det gjelder prisen på frukt/grønt, så er også kvaliteten sterkt inne i bildet, men som ikke ble vurdert i denne undersøkelsen – og nok ville ha utjevnet prisforskjellene endel – dette etter egne observasjoner når det gjelder kvalitet og leverandør.

Utsagn fra våre brassevenner sier også at frukten hos den lille kjøpmannen på hjørnet kan være mye billigere og av bedre kvalitet når det gjelder frukt/grønt, mens hans priser/utvalg på øvrige varer ligger godt over supermarkedenes priser. Så, kanskje det er lurt å dele opp innkjøpene litt mere?

147540                                                                       Typiskt vareutvalg for undersøkelsen.