Arkiv

Nye billett priser på bussen godkjent.

By-Rådet godkjenner ny billettpris på R $ 2.35 men Seturn klager.

Etter et stormende møte, så definerte kommunestyret for transport og urban transport (CMTTU) om morgenen onsdag (23) en økning på R $ 0,15 på bussens billettpris i Natal. Med det så øker billett-prisen fra passasjen av R $ 2,20 og til R $ 2.35. Den nye tariffen, vil ifølge kommunal sekretær for urban mobilitet i Natal, Elequicina Maria dos Santos, kommer avgiften til å tre i kraft fra denne helgen, men før det, så vil rådet definere økningen og analysere denne på nytt sier ordfører Carlos Eduardo Alves., da det var ikke full enighet i rådet for prisen på $ 2.35

Under møtet kom en representant for studentene til å krangle med sekretæren for urban mobilitet, Elequicina Maria dos Santos.  Til tross for diskusjoner og følelser, så kommer nok forslaget på en tariff av R $ 2.35 til å bli satt ut i livet, da den fikk et tydelig flertall i rådet . Åtte stemte for 2,35 og to stemte for R $ 2,40. 12 av medlemmene var til stede, og to avsto fra å delta i avstemningen.

Verdien var ikke hva byen hadde foreslått på tidligere møter ($ 2.30), basert på kostnader, eller etterspørselen med et nivå på  R $ 2,56 (minst, + korrigering for inflasjon) eller R $ 2.80 hvor man tar med (i det tilfellet er det er ingen unntak eller godtgjørelse og også vurderinger for kostnadene for dekk, drivstoff, vedlikehold, vei kostnader og økte lønninger).

Eierene av buss-selskapene sier seg meget misfornøyde med 2,35 og sier at siste ord i denne saken såvisst ikke er sagt.
«Vi har fått oppgradert bare fire grunnleggende elementer og som mangler de økede tallene for sjåførens lønn, prisen på bussene, dekk pris og faktoren for ekstramannen på bussene og nådde da en R $ 2,48 billettpris», sier Nilson Queiroga, teknisk konsulent av syndikatet av urban transport av passasjerer i  kommunen av Natal (Seturn).

Ifølge ham, var  LO-unionen uenig med andre elementer fra regnearket/tilbudet, men det ville ikke være mulig å ta med alle disse momentene på møtet. «Faktum er at den nye tariffen løser ikke problemene for buss selskapene og dette vil igjen gå ut over passasjerene i siste hand og som vil fortsette å gjøre skade og vil man ikke kunne  forbedre kvaliteten på tjenesten,» sa Seturn konsulenten.

Avisen Tribuna da Norte som ble vist på gangen under det lukkede møte, kunne likevel høre krangelen og det høye stemmenivået helt ute på gangen – noe som bar vitne om store uenigheter og bråk mellom de forskjellige representantene.

Uenigheten oppstod først og fremst fordi João Paulo foreslo innførelse av en ny differensiert type av billett priser, som skulle hjelpe folk som var avhengige av bussens tjenester og bodde langt unna selve byen/arbeidsplasser/kontorer/forretninger etc.

Tall

626 busser  er flåten som er i omløp i Natal, med gjennomsnittlig alder på 6.23 år og de blir stadig eldre pga at selskapenes overskudd er så lite at innkjøp av nytt materiell ikke lar seg gjøre og pga dette så stevner man sakte og sikkert mot avgrunnen med hensyn til den offentlige transporten i Natal.

147740                                                                      Krangelen er i full gang!