Arkiv

CBF anmelder 97 selskaper for piratvirksomhet i forbindelse med VM 2014.

CBF (Brasilianske Fotball Forbundet) beskylder 97 selskaper for piratvirksomhet og illegal bruk av bildet etc. og utvalg.

Arena Fonte Nova er også anklaget av  Confederation for ulovlig publisering av meldinger info via Facebook.

Torsdag, utstedte den brasilianske Confederation of fotball (CBF) arkiverte søksmål mot fem selskaper og har varslet andre 92 institusjoner om anmeldelser om pirat-virksomhet og ulovlig bruk av deres bilder i annonsene under World Cup tvisten.

Foretaket som styrer den nasjonale fotballen, anser at kampanjen er «sannsynligvis det største programmet for beskyttelse av varemerkene holdt i Brasil, ifølge en uttalelse. I denne sammenheng har 92 selskapene varslet at pga de påståtte brudd, at de allerede har endret sine kampanjer for ettertiden.

Uregelmessigheter funnet av CBF, er f.eks. en kampanje holdt i Peru, i regi av merkevaren LG. som ved anledningen viser  gule skjorter som ligner til en forveksling, med logoen til enheten. Også, Visa-MasterCards konkurrenter er blitt annmeldt pga av etterligninger i grønn og gule kort. VISA var en av hovedsponsorene til FIFA og CBF. Personer fra disse pirat selskapene var inne på selve stadionene i grønne/gule uniformer som lett kunne forveksles med VISA/MASER merkevaren.

Disse anmeldelsene gjenspeiler på nytt at det er svimlende summer som det er snakk om her og at det er mange som vil prøve seg. Det spørs bare om det svir mere enn det smaker når stjerne-advokatene til FIFA og CBF har tatt tak i sakene deres i etterkant av VM?

0_6