Arkiv

Politi aksjon TYFON mot menneskehandel og drogas i RN.

De Sivile politiet støttes av militærpoliti under en pågående aksjon i de indre  byene i Natal, Currais Novos, Parelhas og Caicó. En operasjon som har som mål å bekjempe narkotikasmugling og menneskehandel.. Representanten Sheila Freitas fra organisert kriminalitet Divisionen i  (DEICOR) og representanter innkvartret på politistasjonen , hvor det deltok 80 offiserer

Etterforskningen som kulminerte i igangsettingen  av aksjonen  TYFON, denne morgenen, ble startet for åtte måneder siden av offiserene i politistasjonen i byen Parelhas og ble sendt til DEICOR, da Politi-Agentene fant ut at forbrytelser ble begått av gjenger knyttet til organisert kriminalitet.

Undersøkelser viser at gjengen hadde bank kontoer pålydende omtrent tre millioner dollar og at inntekter kom fra operasjoner av organisert kriminalitet utført av Edson Gonçalves de Macedo, kjent som «Loprão» fordi dens narkotika distribusjons nett hadde allerede utvidet seg til statene Ceará, Paraíba og Pernambuco, i tillegg til å ha forbindelser med gjenger Acre og enkelte andre søramerikanske land.

Politiet rapportert at Loprão fikk disse kontaktene  med andre smuglerne han møtte hos føderale fengsler i Rondônia, Mato Grosso og Mossoró, i tillegg til å være knyttet til den kriminelle fraksjonen Commando Vermelho.

Civil politiet har klart å beslaglegge  i måneden av juni i Rio Grande do Norte 700 kg. av marihuana og R $ 210.000 i beslaglagte kontanter som nå settes inn på  en juridisk konto. Det ble også beslaglagt 100 kilo marihuana av aksjons gruppen i delstaten Paraíba.

I operasjonen har mange fått utstedt en arrestordre på seg med anklager om organisert kriminalitet;  Ciaran Silva Bezerra, Maike Tony Batista Ribeiro, Dhiago Alex Silva Araujo, Marcio Cassius Soares dos Santos, Romina Epiphanius av Silva.  Mens man har allerede arrestert ; José Orlando Dias de Azevedo, Zoreh Souza dos Santos Dolly \Jorge Bezerra do Nascimento Chowdhry. Jaison de Souza Azevedo. Disse er ennå ikke stilt for en domstol, men anklages etter loven for å ha oppbevart marihuana og crack (kokain) i større mengder i sine boliger.

Under operasjonen beslagla politiet to revolvere,  kaliber 38 kaliber 44, ammunisjon, en hagle cal.12 og tre tusen og ni hundre reals/dollar i kontanter. Ordet Tyfon, er et ord som kommer fra gresk og betyr «Gudenes Vind».

 

I løpet av forskningen ble det mulig å identifisere flere bygninger, land, biler og andre eiendom som tilhører organisasjonen, blant dem:

 

1. Eiendom i  BARRIO DE PONTA NEGRA NATAL/RN.

 

2. Eiendom  byen  MUHAMMAD 02/RN.

 

3. Eiendom i SÃO JOSÉ do MIPIBU/RN.

 

4. Eiendom i byen  PARELHAS/RN.

 

5. 2 stk. boliger i byen  PARNAMIRIM/RN.

 

6. 1 Kjøretøy TYPE HB 01-20, år 2013 mod.

 

7.  1 Kjøretøy TYPE  JETTA, 2011 mod.

 

8. 1 Kkjøretøy  GOL, mod. 2014.

 

9. 1. Kjøretøy CORSA, mod. 2010.

 

10.1 Kjøretøy  CELTIC mod. 2010

 

11. 3 MOTORSYKLER.

12. etc etc.etc.

natalinat