Arkiv

Ponta Negra arbeidere, klager over manglende reaksjon fra Rådhuset.

Ponta Negra arbeidere varsles og klager over mangel på sosiale handling av rådhuset.

Skatte Instituttet for miljø og urbanisme (SEMURB) og det kommunale Institutt for urbane tjenester (SEMSUR) og miljømessige vakter, levert en uttalelse til håndverkere, utleiere av bord og stoler og andre arbeidere som arbeider på strandpromenaden eller langs stranden Ponta Negra om morgenen lørdag (26). Mange arbeidstakere var overrasket, siden alternativer til situasjonen ved stranden var lovet en gjennomg gang fra Rådhuset sin side tidligere, men er forløpig ikke oppfyllt.

Carlos Antonio Leal barraqueiro som har arbeidet på stranden i snart 22 år og som sammen med andre kolleger klarte han å installere lager-områder langs stripen av sand (bygget under arbeidet med restrukturering Boardwalk) som ligger mellom strandpromenaden og RIPRAP. «Ordføreren lovet fem nye tilskudd til utleiere og stall eiere, for å  holde dette iniativet inntakt. Dette ble lovet ham i mai i fjor av offentlige etater. Vi vil bare bare fjerne dette etter at  dette lageret ble bygget ferdig og myndighetene bør holde ord, sier han.

En annen utleier av bord, parasoller og stoler ble også rammet av en overraskelse. Han har også brukt det offentlige rom som sitt lager, som  forblir permanent på stripen av sanden på strandpromenaden. Etter varsling av skatt eInstitutt for miljø og urbanisme (Semurb) om fjerning av disse lagrene av bord/stoler, så vet jeg ikke hvor jeg skal oppbevare dem i det hele tatt, sier han.

Ifølge den generelle veileder fra  Semurb sin overvåking, Leonardo Almeida, er veiledning at utleiere kan fortsatt sette bord, stoler og parasoller ut til leie, men andre strukturer kan ikke opprettes på stranden. Stranden skal være fri for en masse faste punkter om bare forsøppler hele området og utleiere har også vedtatt en begrensning på 15 sett med border og stoler – maksimum. Man kan ikke lenger bruke stranden til sitt eget forgodtbefinnende, men har nå fått ny regler å forholde seg til, for å holde en streng disiplin i området. Det er nå f.eks. ikke lenger lov til  å etablere seg «et fast punkt som bare du kan bruke, lyder rapporten og  hver utleier skal kun være tillatt å ha15 sett med bord og stoler, som nevnt over.

Ifølge Almeida var tilsynsmetodikk-planen for Ponta Negra-stranden det ingen tidligere diskusjon med befolkningen eller arbeidere som påvirkes direkte. «Det var en intern planlegging i Semurb etter forklare hva man kan og om hva som eventuellt kunne bli trukket tilbake,» sa General supervisor hos Semurb.

Denne morgenen så deltok seks personer fra  skattemyndighetene og to fra SEMSUR og seks fra SEMURB, ifølge Almeida. I tillegg fulgte fire Environmental Civil inspektører. I August starter sekretæreren med tvangsmulkt er for dem som ikke retter seg etter lover/regler og det kan også kunne inkludere beslag.

Men, siste ord er garantert ikke sagt i denne soga om Ponta Negra. Det skal nok renne mye vann enda under den nye broen, før man har kranglet seg ferdige her?

211