Arkiv

Søsteren til Guvernør R.Ciarlini er anklaget for bedrageri.

MP fordømmer Guvernør Rosalba Ciarlinis søster for bedrageri.

Ruth Ciarlini kunne motta lønn fra sykehuset Tarcísio Maia, uten å jobbe i det hele tatt.

Administrasjon til  guvernør Rosalba Ciarlini, DEM, førte en kamp mot helsearbeidere, for  å få installert et elektronisk poeng system i offentlige sykehus. Men man hadde ikke drømt om at man skulle bruke verktøyet til å forfalske jobb-listene hos embedsverket men dette ble gjort  og forfalsket og rigget av Guvernøren sin søster, Ruth Ciarlini, tidligere Vice ordfører i Mossoró. Justis-Myndighetene i RN har nå innlevert en anklage som bekrefter en rettsforfølgelse i staten RN mot søsteren og andre medsammensvorne i saken.

Ordet «Bekreftet», blir valgt fordi at det var Sivilpolitiet som først fikk snusen i saken og sendte denne over til MP som startet operasjonen «Ponto Final» for en gjennomgang av anklagene og kom frem til samme anklage/konklusjon som Sivil-politiet hadde gjort og oversendte saken til justismyndighetene for en gjennomgang i rettsapparatet.

 

Ruth Ciarlini hadde ved hjelp av manipulering av systemet, kunne oppnå en mye høyere lønn enn det hun skulle ha. Samtidig, har Statens Institutt for folkehelse (SESAP) åpnet en intern granskning for å undersøke uregelmessigheten ved hjelp av Civil politiet. Ved intern gransking, så har Ruth Ciarlini, ifølge kontoret ved Sesap, tvunget  Ruth Ciarlini til å tilbakebetale de pengene hun har tatt under bedrageriets periode.

Civil politiet fortsatte etterforskningen og fant at andre involverte var: Eider Barreto de Medeiros, Rosângela Almeida Moreira Carioca og Margaret de Paiva Cavalcante, i tillegg til Ruth Ciarlini. Alle er ansatte ved  Hospital Regional Tarcísio Maia.

De anklagede påstår igjennom media at hele saken er rigget av politiske motstandere og stiller seg totalt uforstående til anklagene. Politiet sier at de har overlevert en «vantett sak» til Justis-myndighetene og innehlder påstander om bedrageri av offentlige budsjetter, noe som blir sett på som meget alvorlig etter de brasilianske straffelovene.
Etterforskningen fortsetter

Påtalemyndigheten vil forfølge etterforskningen og samle inn andre fakta som, i prinsippet utgjøre nye forbrytelser som det derfor er behov for ytterligere bevis i tillegg til dem som så langt er samlet inn i politiets etterforskning.

Dette beviser nok engang hvor dypt nede i systemet den offentlig korrupsjonen sitter i Brasil og at dette koster staten uhorvelig med penger som bare «forsvinner» hvert eneste år?

Vi gremmes.