Arkiv

De nye buss-takstene overrasket passasjerene.

Nye buss-tariffer, traff  brukerene som en overraskelse.

Den første dagen med buss takster på R $ 2.35 overrasket mange brukere av offentlig transport på morgenkvisten i Natal igår. Økning på R $ 0,15 ble godkjent i forrige uke av kommunestyret ved transport og urban mobilitet og publisert i forordning nr 58 av Official Gazette (myndighetenes offisielle avis) i kommunen den 24.juli med prognose for å skulle tre i kraft  fra søndag (27).

F. eks. Studenten Leticia Sayonara Lima, 15 år, mente at prisøkningen ville bli brukt bare fra 1.August. «Jeg trodde det var en utvidelse for de som bruker kort også,» sa hun.

Flere brukere som ble interjuvet om prisøkningen, synes ikke at dette var noe greit så lenge man fremdeles sliter med stappfulle busser som nesten alltid er forsinket. Og materiellet er nedslitt og gammelt av dage. Vi hadde gjerne betalt noen real ekstra i måneden om også servicen hadde blitt øket samtidig som vi også gjerne så andre forbedringer i buss-nettet i Natal.
Vi som personlig har blitt transportert av buss-nettet i hovedstaden, kan bare bekrefte at dette på langt nær er noen fornøyelse og krever en stor porsjon av tålmodighet – da særlig i rush-tidene.

 

PRISER

En standard tur stykke $ 2.35

Student R$ 1,175

Sosiale tariff (søndager og helligdager) $ 1,20

Northern-linjen U $ 1,80 (Zona Norte)

147910                                                                      Diego Fonseca, técnico em áudio, venter og venter på bussen.